Stod efter yogan och pratade med min vän och yogalärare Janne, vi funderade på lite samkväm tillsammans med några vänner. Och det slog mig då, att hur lätt är det inte att stressboka in alla som man inte hunnit träffa under året, för att nu är det “sista chansen”. Det som var skönt i det här sammanhanget var att vi landade i att det även finns mellandagar. Efter jul.

Är det något som jag älskar med min kalender så är det luckorna. Det är ytterst få saker som jag skriver in och skriver jag in det, så är det med blyerts. Och det händer att jag har helt tomma veckor så när som på fasta arbetsuppgifter.

Även om det är en mysig månad, och även om vänner är det som gör oss lyckliga (yes – lyckoforskningen talar sitt tydliga språk) så tror jag någonstans att lagom är bäst. Det som pockar på min uppmärksamhet här hemma just nu är att skapa julmys. Men även där blir jag ju lite stressad. Det borde ju redan ha varit uppe typ den 1:a advent. Men samtidigt, precis som Eva skriver i sin blogg så är det ju juste om det inte ligger prestation i något som ska vara mysigt!

Några tips inför en stressfri jul

Signa upp för en meditation på julafton med Annette Lefterow (börja med att regga ett gratis medlemsskap!)

Vad är viktigast? Är det pyntet, maten, mötena? Välj ETT fokus!

Lyssna på Lisa Ekdals Crazy in love – alltså kvinnan berör på djupet med sin sång! (tolkning av Jill Johnsons originallåt).

Motionera bort julstressen. Jag funderar starkt på en löprunda innan julmiddagen.