RECEPT. Nu när våren är i antågande får jag sug efter nya recept. Och jag har kikat lite på det här med wraps – och vet en som är riktigt grym på allt vad heter glutenfritt: Hurbrasomhelst. En som också gillar hennes recept är Träningsglädje, och där hittade jag ett bra wraprecept.
Så till själva wrapen (2 st)
1 msk sesamfrön
0,5 dl bovetemjöl
ev lite glutenfri mjölmix ifall smeten blir för lös
1 msk psylliumfröskal
salt
1 tsk bakpulver
gurkmeja efter behag
1 ägg
0,75 dl mjölk
2 msk rapsolja
Blanda allt i en skål, med hjälp av en visp. Bre ut på bakplåtspapper, smeten räcker till två mindre wraps, och in i ugnen på 225 grader, ca 7 minuter.
Så till innehållet (till 1 wrap – dubblera för 2 wraps)
1 kycklingfilé, strimlad
salt, peppar och paprikapulver
1/2 äpple
2 msk crème fraiche
1 msk mango chutney
lite finhackad rödlök
1/4 avokado
Stek på kycklingen med salt, peppar & paprikapulver. Skär upp äpple, avokado och hacka rödlöken. Lägg i wrapen tillsammans med mango chutney och crème fraiche. Voilà!
Har du någon favoritfyllning till wraps?
1 Comment
Hej!
Hur är det att vara ledig nu? 🙂 Spännande!
Wraps är ju så gott – jag har en favoritfyllning i en tonfiskröra. Med äpple, rödlök, gräddfil, majonnäs och cayennepeppar. Mums!
Stor kram till dig!