Jag vaknade med en ursinnigt trög kropp och knopp. Allt tycktes gå i slow motion. Ett styng av ångest i bröstet. Och en rastlöshet som rev precis på de ställen som jag ville hålla lugna. Att ta lilleman till förskolan blev ett projekt av rang, men vi lyckades. Jag fattade ju, att så här kan jag ju inte ha det.
Den där rastlösheten har växt till sig – för att jag har så mycket jag vill göra. Och när allt tycks krocka, så står jag där, handlingsförlamad. De senaste veckorna, efter mässan, har jag valt att bromsa ganska rejält (ehm, kanske en viss modifikation på sin plats – jag bromsar och gasar, men lite snällare än vanligt).
Ändra sina tankar – ett exempel.
Så. Att ta favoritblocket och den gröna pennan blev min vändpunkt. Ett första steg. Jag skrev en lista för dagen – för att kunna fokusera, och ändra handlingsförlamningen till exekutiv power. Jag skrev en True Happy List. Och jag valde ordet “true”, för att jag vet att många av mina listor inte riktigt är så “happy” som min kropp och knopp behöver.
Längst upp: Run 30 minutes.
Suck – springa? Verkligen? Jag tar den tunga kroppen, ur soffan, snörar på mig mina 10 år gamla löparskor med tillhörande halkskydd/dubbar som man trär på. Och går ut. Och springer i 30 minuter.
Jag. Blev. Ny. (Om du är snabb kan du följa min Insta Story).
Jag tror att man kan ändra sina tankar och känslor. Det betyder inte att det är enkelt. Men att ändra sig, att vara psykologiskt flexibel, är en förmåga man kan öva upp. För när jag satt där i soffan, så förstod jag åtminstone, att min psykiska ekvivalens (jag känner så här, därför är verkligheten så här, och det jag känner är sant) går att utmana. Att det sen var skitsvårt att ta sig ut, det hanterade jag med lite envishet. Envishet är bra.
Vill du följa mig vidare? Jag finns som sagt på Instagram, och även på Bloglovin.
Ps. Jag tror att den här dagen föranleddes av på tok för mycket sociala medier. En lite mer digitalfri tillvaro ska jag lägga till min december bucketlist. För jag behöver en sådan. Något att se fram emot, varje dag, i december. Stort som smått! Och jag hittade en artikel skriven av överläkare Anders Hansen, där han bland annat nämner begreppet: “digital disciplin”, och artikelns rubrik är: Gör mobilen oss deprimerade?
Läs mer om mina digitala detox, som jag gjorde förra året.
Digital detox del 1: Analysen: varför ska jag göra en?
Digital detox del 2: Logga ut – svårare än vad man kan tro (eller?).
Digital detox del 3 – Vad säger experten?
Leave a Reply