Jag kallar det här för lasagne, men det är inte en klassisk variant. Häng på och testa – för dig som vill ha mycket grönsaker i maten!
Ingredienser
1 zucchini
1 gul lök
½ röd lök
150 gr fänkål
7 champinjoner
1 chili
3 msk olivolja
2 msk smör
1 paket quorn (300 gram)
1 paket krossade tomater
40 svarta urkärnade oliver
150 gr 10%-ig ost, riven
Salt, peppar, buljong, paprika, cayennepeppar och andra kryddor som du gillar
6 glutenfria lasagneplattor (eller vanliga)
Så här gör du
Hacka alla grönsaker – zucchini, lökarna, fänkålen, champinjonerna, chili. Värm på olivolja och smör i en gryta. Häll i alla grönsaker och quorn, och fräs på. Krydda med kryddorna och buljongen. Häll på de krossade tomaterna. Låt puttra i ca 10 minuter.
Sätt på ugnen på 200 grader
Ta fram två lasagneformar. Lägg ett lager av grönsaksröran från grytan. Sen ett lager lasagneplattor. Och sist ett lager till grönsaker. Lägg på oliver, och sist på med riven ost.
In i ugnen, ca 30 minuter.
Servera med någon grönsallad, eller som jag: gröna ärtskott!
1 Comment
Den här borde jag testa, minus quorn om man inte vill kräkas, och det vill man inte. Jag är allergisk mot quorn, kan du fatta? Upptäckte det på ett icke trevligt sätt… var helt enkelt tvugen att göra som det står ovanstående, på väg upp från tunnelbanan. Mycket olustigt, nån slags känslighet för den där jästen som inte är helt ovanlig tydligen.
Nåväl. I morgon ses vi, finally BBC – så himla fint inlägg nedan. Nu blir det massiv PEPP! Kram och välkommen!