Det här receptet har jag hittat hos Uppochhoppa. Och mycket riktigt: en riktig high-five måltid!
Ingredienser del 1
1 blomkålshuvud
3 stjälkar selleri
½ gurka
Två avokados
Ett granatäpple
Bladspenat färsk
Så här gör du:
Skölj blomkålen och skär i mindre bitar. Ta bort de grova bitarna. Lägg blomkålen i en matberedare och kör igång den. Blomkålen ska bli som couscous. Lägg i bunke. Skär även upp sellerin i mindre bitar och kör den i matberedaren. Lägg i samma bunke. Hacka gurkan i mindre bitar, lägg i bunken. Plocka ur granatäppelkärnorna. Tips på hur. I bunken och blanda om. Detta ska sedan läggas upp på tallrik tillsammans med bladspenat och en halv avokado per person.
Ingredienser del 2
½ avokado
1 tetrapak ekologiska gröna ärtor
3 msk solroskärnor
3 msk pumpakärnor
Saft från en halv citron
½ vitlök solo
2 msk olivolja
någon bit chili
Salt och peppar.
Kör allt i matberedaren!
Ingredienser del 3
2-3 st halloumiostar
3 msk olivolja
peppar
Värm oljan i panna och stek osten på båda sidor. Peppra efter behag.
Servera tillsammans med couscoussalladen och den gröna ärtröran!
2 Comments
Åh, låter SJUKT gott!
Precis mat i min smak. Lägger bokmärke på den här.
Det där med fakturor känner jag igen. Gör mig också lycklig!
Vilka är dina största kunder?
Jag kör hemmaträning – tre gånger i veckan. Styrka och kondition. Har haft en coach som hjälpt mig med både pass och kost. Så jag har hantlar och kettlebell, pilatesboll och hopprep.
Nu har jag nyss fått tre nya pass vilket jag måste ta mig tid till. Så lätt att bara köra på med några som jag kan utan och innan. Men det ger ju inte lika mycket.
Mejla gärna när du har tid! Trevlig fredag från oss på loftet! 🙂
Pingback: Mat när den är som bäst – #billigajuni | En Emilia