Det här receptet har jag hittat hos Uppochhoppa. Och mycket riktigt: en riktig high-five måltid!

Ingredienser del 1

1 blomkålshuvud

3 stjälkar selleri

½ gurka

Två avokados

Ett granatäpple

Bladspenat färsk

Så här gör du:

Skölj blomkålen och skär i mindre bitar. Ta bort de grova bitarna. Lägg blomkålen i en matberedare och kör igång den. Blomkålen ska bli som couscous. Lägg i bunke. Skär även upp sellerin i mindre bitar och kör den i matberedaren. Lägg i samma bunke. Hacka gurkan i mindre bitar, lägg i bunken. Plocka ur granatäppelkärnorna. Tips på hur. I bunken och blanda om. Detta ska sedan läggas upp på tallrik tillsammans med bladspenat och en halv avokado per person.

Ingredienser del 2
½ avokado

1 tetrapak ekologiska gröna ärtor

3 msk solroskärnor

3 msk pumpakärnor

Saft från en halv citron

½ vitlök solo

2 msk olivolja

någon bit chili

Salt och peppar.

Kör allt i matberedaren!

Ingredienser del 3

2-3 st halloumiostar

3 msk olivolja

peppar

Värm oljan i panna och stek osten på båda sidor. Peppra efter behag.

Servera tillsammans med couscoussalladen och den gröna ärtröran!

 

Blomkål, ärtröra och halloumi

Blomkål, ärtröra och halloumi