Min tanke är att om jag är mer effektiv i mitt användande av digitala verktyg och sociala medier, så borde tid lösgöras. Och det är ju något bra! Här är några av de saker som jag vill göra med “min nya tid”. Det här är den tredje delen av min serie “Digital disciplin”. Sista delen kommer i nästa vecka!

Min tid – så gör jag med den.

Läsa och recensera. Ta mig tiden att tipsa om de böcker jag läser på insta stories. En kombination av lösgjord tid och interaktion i sociala medier (istället för enbart konsumtion). Digital disciplin när den är som bäst!

Lyfta blicken. Jag har inte helt påbörjat min digitala utmaning, men det jag verkligen vill och behöver är att lyfta blicken lite grann. Som idag när jag satt på framsidan av det hus som jag just nu hyr i Freluga Bollnäs. Näsan i mobilen. Men så tittade jag upp. Där hade jag mitt varför.

Hemmamiljön. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst på temat, men jag stannar vid: vi vill skapa ett hem. Och det kräver sin tid.

Lära mig något nytt. Jag har påbörjat Google Analytics i höstas, men har en bit kvar. Att faktiskt fokusera på något, en längre tid, är något som jag har saknat. Sen har jag några andra saker jag skulle vilja lära mig, för att kunna prestera bättre på mitt jobb!

Närvaro. När hade du tid sist att…bara vara? I ett nu som i vanliga fall fylls av flöden? Sådant tänker jag på.

Jag kommer formulera en aktion plan till mitt sista inlägg på den här serien: Sammanfattande digital disciplin för 2018, med konkreta tips och råd!

Om du missade de tidigare avsnitten, så kommer de här:

Utrymme för digitalitet? Eller ska jag sluta med sociala medier?

Digitalt fokus: att interagera istället för att konsumera.

Om du fick tid över – vad skulle du göra då?