3 lediga veckor. Vänta. 3 intensiva veckor.

Så här: jul, nyår, Hälsingland. Fantastiskt. Jag har susat fram över vägarna med lilleman i baksätet och det har varit underbart. Han har berättat för mig vad han tänker, och vi fixade det: 60 mil tur och retur. Den första egna långutflykten. Jag är power. Han är mitt allt. Bilderna i inlägget är från Freluga Västbacka.

Foto: Sabina Arvidsson

Och nu är jag trött. Och så förväntansfull. Det finns så mycket jag vill göra – men jag vill också göra det jag är bäst på: att vara lagom, rakt igenom. Det är min succéformel för att hålla. Det är det som gör att jag kan prestera när det gäller. Det är det som gör att jag inte blir sjukast igen. Känner mig stolt. Stark. Svag när jag behöver. Jag är kaptenen på den här skutan.

Vi sov alla lite dåligt mellan söndag och måndag. Första jobb- och förskoledagen på länge. Det är inte konstigt att man sover dåligt. Men vi fixade det: gröt med blåbär, mys till barntv, påklädnad och sen iväg. Och min första jobbdag blev över förväntan: fick iväg de pitchar jag förberett, bokade två möten, och en tv-kanal hörde av sig och vill ha med mig på morgontv (det här är anledningen). Fick under eftermiddagen grönt ljus för en av de artikelidéer jag skickat iväg. Och en av mina vänner blev mamma. Och jag känner mig. Levande.

Foto: Sabina Arvidsson

Jag är så glad att ni är med på den här resan. 2018 blir ett hållbarhetens år. På alla fronter. Det som fått mest uppmärksamhet det senaste tiden är shoppingfritt. Och jag har blivit admin i gruppen Köpfritt 2018, där jag kan delta och peppa. Sen har jag fler saker i pipen. Så stay tuned! Förutom shoppingfritt håller vi på med ett “lean” projekt här hemma. Återkommer om det – det är väldigt roligt!

Emilia

Ps. Minns ni mitt kloka inlägg Sammanfattande digital disciplin för 2018, med konkreta tips och råd!Jag installerade appen Addictometer. Jag har rört mobilen 60 gånger på en dag. Jag måste steppa upp!