Häromdagen skulle jag ta ut cykeln från garaget och när jag öppnade porten kände jag hur det small till i ryggen. Först kändes det lite oskyldigt men sen blev jag lite lätt illamående. Ryggskott. Sist var för ett och ett halvt år sen och då sprang (nja kanske inte riktigt) jag till naprapaten och fick behandling med både akupunktur och andra insatser. Men den här gången tänkte jag annorlunda – vad skulle jag aktivt kunna göra för att må bättre i ryggen? En köpfri aktivitet fick det bli. Nummer ett blev att röra på mig, vilket jag också gjorde den dagen, cirka 13 000 steg. Och jag har fortsatt att röra mig, det är något som jag gör även utan ryggskott.

Att fortsätta ta hand om ett ryggskott

Sen fick jag ett meddelande från en kompis på Facebook. Även hon hade fått ryggskott och gav tips på en övning från Youtube. Jag klickade in på det, ett 12 år gammalt klipp med en naprapat som visade på tre övningar, och hur mycket man skulle göra i varje övning. Så jag började med dem. Det kanske inte vara jättestor skillnad rent smärtmässigt, men nu har jag gjort hela sekvensen i tre dagar (den tar cirka 15 minuter att genomföra) och skillnaden är stor. MEN! Jag har även gjort en magisk stretch som en annan naprapat lärt mig för några år sedan. Jag förklarar i ord. Du behöver ett gummiband att fästa i ena foten. Ställ dig bredvid sängen med höger sida av kroppen. Böj det högra knät och lägg det i sängen. Lägg hela kroppen raklång, på mage, mot ena fotändan förutom vänster ben och fot. Placera vänster fot långt fram på golvet, ungefär som ett utfall. Hela vänster fot ska vara i golvet. Ta tag i gummibandet med höger hand och dra mot huvudet och skapa en stretch i höger lår, där knäet böjs. Observera att jag är lekman och inte vårdutbildad. Har du ont på något vis så kan det i vissa lägen vara bra att ta kontakt med vården.

När äppelträd faller

Ni kanske minns det där snöfallet som gjorde att träd började falla till marken? Så var det i Stockholmsområdet i alla fall. Och vårt vackra äppelträd gav också med sig. Så jag har börjat såga ner delar av det. Sen såg jag en efterlysning i en lokal grupp på Facebook där en person sökte äppelkvistar till sina kaniner. Och jag sa att det bara var att komma. Än så länge är det två personer som kommit, men det är flera som visat på intresse. Det är köpfritt för båda parter och samtidigt behöver vi inte lasta hela trädet (i småbitar) och åka iväg med det. Känns bra, även om jag saknar trädet!

När jag suktar efter ansiktsvatten

Jag råkar veta att min man köpt ansiktsvatten till mig i födelsedagspresent. Och mitt är redan slut. Och som jag längtar. Jag brukar spraya det lite lätt i ansiktet och sen klappa in en ansiktskräm eller jojabaolja. Men nu är det som sagt slut och jag fyller år på måndag. Men jag kan ju göra eget! Jag har en sprayflaska som jag kan använda, hälla i lite vatten och minimalt med eterisk olja. Spray, spray!

När ditt community vet hur du ska göra för att få ett stort vitt lakan

Häromdagen höll jag en live i ett event på Facebook – på temat Årets fattigaste dag och köpstopp. Så himla mysigt och vi var uppemot 30 personer stundtals. Tänk att ni ville hänga med mig! Och det fina är att ni delar med er av era bästa råd. Jag berättade att jag saknar stora vita lakan till vår säng hemma. Och att jag förmodligen har det hemma. Men att jag inte vet var (alltså ordning och reda – när ska de ske?). Vad som händer? En person tipsar om att jag kan sy ihop två vanliga lakan. Alltså JA! Det ligger på min önskelista just nu – att fixa flera par större lakan genom att sy ihop de jag har. Köpfritt så det skriker om det eftersom vi ärvt en massa lakan i normal storlek.

Jag har haft stunder där trycket över bröstet släpper. Och där sitter jag och undrar: rör det på sig? Ja snälla låt det göra det. Min skrivlust har kommit tillbaka och även om sömnen lämnar mycket att önska så är jag här och nu. Jag finns. Det är klart det kommer bli bättre. Jag ringde min syster idag, hon har fått en son. En liten plutt som behöver värme, kärlek, sällskap (och mat förstås!). Vi pratade om att ses snart igen. Det kändes så fint att ringa. Jag skickar med tre låtar för lite känsla och kärlek till dig som läser. Här en med Ane Brun och Moa Lignell. Och så Newkid med Du måste finnas. Och en annan favorit med bröderna Norén.