Kan vara trixigt att träna på ledig tid, det kan dels vara omotivation men också svårt att veta vad man ska träna när man som bäst står i rabatten på landet.

Mina bästa råd för semsterträning

1. Planera in några/något pass. Arbeta gärna med den egna kroppsvikten så behöver du inte tänka på redskap. Gör gärna basövningar för hela kroppen: armhävningar, benböj, dips, utfall mm.

2. Hitta ett inspirationspass med många repetitioner som du kan nöta i sommar. Min är den här: 100 av varje (du bestämmer själv i vilken ordning och kan blanda fritt bara du håller koll på repetitionerna): utfall, burpees, fällkniven och mountain climbers. Försök klara utmaningen på 13 min!

3. Träning ska väljas av glada skäl (för att du vill må bra och bli starkare till exempel). Känns det för mycket så se till att hålla kroppen i rörelse under den lediga tiden, utan att det blir träning. Kanske inte dumt att rensa i den där rabatten ändå?

 

20140630_104136