RECEPT. En av mina favoriter på sistone! Och så enkelt att genomföra. Häng med!

Ingredienser

2 torskfiléer, tinade eller färska

1 dl hasselnötsmjöl

2 msk bovetemjöl

Örtsalt

Peppar

2 msk smör

Potatis för två personer

Pepparrotssås

1,5 dl fint riven pepparrot

1 dl crème fraiche

1 dl mild yoghurt

För extra sting: 2 tsk dijonsenap

Salt & peppar

Så här gör du!

Skala och koka potatisen. Torka torskfiléerna så att de inte är för blöta. Blanda till hasselnötsmjöl, bovetemjöl, örtsalt och peppar på en tallrik. Vänd filéerna i blandningen. Stek på mellanvärme i smör, några minuter på varje sida. Blanda till pepparrotssåsen.

Servera med potatisen och gärna en råkostsallad till! Förslagvis: riven morot, rödbeta, några tranbär och i med en skvätt olivolja och balsamvinäger.

Så – där har du ditt recept på nötpanerad torsk med pepparrotssås!