Det är en sak som är fundamental i mitt företag. Jag arbetar begränsat med tid och det betyder att den investerade tiden ska vara effektiv och produktiv. Less work, more done. Och den där viktiga saken?

Att sträva efter en tom inkorg. Jag arkiverar allt som är klart och raderar onödigheter. Och målet för dagen: inbox zero. Jag använder mig av gmail och det jag uppskattar är sökfunktionen. Det betyder ju att allt finns där. Men det behöver inte vara mitt framför näsan på mig. Känslan? Jag är färdig och har inget oklart framför mig. Skönt. Att minimera intryck och ha ett klart fokus gör att mitt jobb blir gjort snabbare, helt enkelt.

Jag har skrivit om boken Fokus på jobbet tidigare – den handlar om hur du kan använda mindfulness för att bli en stjärna på jobbet. Jag har också funderat en del på det här med att få mer gjort, på mindre tid – bland annat i inlägget Du kan bli en stjärna genom att vara lat (?) (tips).

Jag har en jobbig erfarenhet som i och för sig var nyttig, i alla fall i efterhand. För nästan tio år sen hade jag tre jobb, hade blivit headhuntad och kände mig mer viktig än någonsin. Men det var kaos i mailen. Den var överfull och jag öppnade samma meddelanden om och om igen. Stressen var total och historien slutade inte bra. Nu säger jag inte att allt berodde på min dåliga mailhantering, men stressen fanns ju där varje gång jag loggade in. Ett långt tag efteråt hade jag svårt att kolla mail överhuvudtaget.

Jag tror vi behöver struktur och metoder för att arbeta på ett bra sätt. Inbox zero är ett av mina sätt. Jag har flera på lager, och vill gärna dela med mig!

Vad tänker du kring effektivitet och jobb? Hinner du det du ska? Har du några tips?