Skaffa sig en trevlig helg? För mig har egentidens underbara tystnad gjort min dag. Ja, jag är i behov av ensamhet och behov av sömn, för här gjordes inte mycket när huvudet lades på kudden för att vila lite. Två timmar sov jag. Och ärligt, jag hade kunnat sova två timmar till. Underbara egna tid. Det blev en sväng till gymmet för att känna på vikterna lite, ett mjukt pass med tanke på att jag hostat slem varje morgon i över en veckas tid. Skönt var det, även om jag saknar lite mer oumpfh när det gäller träningen.

När man är trött och samtidigt vill saker… kombon är bara irriterande. Jag bestämmer mig för att strunta i allt som pratar med mig (typ tvätthögar, leksakshögar, klädhögar, dammtussar, pappershögar osv) och istället lyssna på lite bra musik och fundera på vad helgen mer skulle kunna bjuda på. För det är en dag imorgon också.

5 enkla tips för en riktigt trevlig helg

  1. health for wealth trevlig helg
    Foto: Katarina Jansson

    Lyssna på en pod. Och då kan jag välja den åt dig: Health for wealth avsnitt 1. Så jobbar Europas bästa arbetsplats med Ann-Sofie Forsmark och Boel Stier. Verkligen ett bra avsnitt som ger hintar om vad som gör en arbetsplats hälsosam, och dessutom: framgångsrik. Intervjun är med Jon Persson, VD för Cygni. Det som gav mest behållning var att få höra vad Jon anser om mätning, intressant resonemang samt det vad det är som driver oss på en arbetsplats. Vi drivs inte av pengar, menar VD:n, utan av värden såsom meningsfullhet, att man är bra på det man gör, att man gör skillnad. Och det stämmer ju rätt bra med den forskning som bedrivits på området – där till exempel relationer är det som gör att lyckliga och hälsosamma. In och lyssna!

  2. Baka ett bröd eller laga någon form av mat. Det är ju lite terapi. Såg senast ordet “köksterapi” och tänkte, aha, det är det jag sysslar med. Igår bakade jag mitt hirsbröd – skön grej.
  3. Meditera. Jag har ju helt fallit för meditationstrenden, milt uttryck (snarare pladask). Igår blev det två gånger, och idag väntar nog en kvällsmeditation. Jag kör helst guidade versioner, för det funkar för mig. Meditera. Små korta stunder för dig. Bara dig.
  4. Lyssna på musik. Jag går tillbaka i tiden och kör gärna gamla favoriter. Vad sägs om Dido, The Cranberries, Coldplay?
  5. Läs en bok. Eller tidning. Jag läser mer än vanligt nu och senast blev det Yes! Därför köper vi det vi inte behöver! men nu är jag sugen på något skönlitterärt. Vi får se vad det blir. Har också läst något nummer av Filter som jag lånade på biblioteket. Älska biblioteket!

 

Hur gör du för att få en trevlig helg?