Insikt om kroppen och dess signaler

Jag tänker att kroppen är bra på att säga ifrån. Den sätter gränserna för vad som är möjligt. Att sedan lyssna till den, det är en annan sak. Är det något jag slipat till så är det inlyssningen. Scanna av ingår i mina dagliga rutiner. Det blir nästan lite för mycket av den varan, scannandet, men samtidigt: tacksam.

Ångestpodden, utmattning & frilans

När oktober kommer med en sensommarvärme jag aldrig tidigare skådat, då blir jag glad. Jag vill saker, på ett annat sätt. Vi pratade om det igår med bästa vännerna: att ens jobb är ju bara en del av livet. Det finns saker som är så mycket viktigare. Jag gillar att jobba, men även fast det är mitt kall att vara frilans, så behöver jag liksom finjustera vardagen. I min Acast-app lyssnar jag just nu på Ångestpodden om utmattningsdepression där Isabel Boltenstern berättar sin historia.  Jag fastnar vid hennes enkla sätt att tala om både ångest och utmattning. Jag blir minst sagt avundsjuk. Men tillbaka till att finjustera: det betyder att jag vill inte dras med hur mycket som helst.

Helgen har därför blivit därefter. Totalslapperi så när som på en intervju i förmiddags, och sen har jag försökt att landa mjukt. Jag vill landa mjukt varje dag. Det gör jag inte. På löprundan häromsistens så var tankemaskinieriet så pass igång att kroppen inte kunde springa. Jag blev andfådd av att bara tänka.

Sätta intentionen för oktober

Jag vill påminna mig själv och sätta en intention (läs: flera intentioner) för oktober. Det är viktigt, annars passerar dagarna och sen står jag där i november och fajtas med mörkret utan någon vettig bensin i mig. Jeanna skrev om dämpande aktiviteter på sin blogg – hur hon vill ha mindre av dem.

Ja, det är just de dämpande aktiviteterna som är i fokus hos mig just nu. Jag är duktig på att göra bra saker som jag tycker om och som ger energi – men nästan ännu duktigare på sådant som raserar alltihop igen – Jeanna på Healthy Living

Så känner jag också. Att jag behöver fylla livet med bra saker.

Mina bra saker i oktober

Yoga

Det gör jag redan, 1 gång i veckan på onsdagarna, inne på Söder. Jag fick en yogaboost i somras när jag var på läger över en helg. Och den sitter i. Jag yogar mot stress, mot ångest, mot rastlöshet. Ibland kan det handla om att jag gör en övning i 3-4 minuter och sen är det bra. No more, no less, just yoga. Mer av det. Varje dag. Babysteps.

Läsa bra bloggar

Det finns ju hur många som helst. Jag har fastnat för lugnochfin, och det känns som att hon fyller mitt hela bloggläsarbehov just nu. Skön stil, smart, matigt blandat med tips om böcker, skrivskola, digitalt entreprenörskap, kreativitet. Sa jag att hon har en emailklubb? Kanske det bästa breven jag läser. Jag får kraft av att läsa hennes blogg och det väcks drömmar som har slumrat alldeles för länge nu.

Rensa i trädgården.

Ni förstår, jag har blivit med liten trädgård inklusive gräsmatta. Det betyder att när Lilleman sover, då står jag där och rafsar och rensar, drar fram krattan och kör mindfulness 3.0. Det är helande, det är viktigt och jag behöver det. Det finns ingen stress i det, jag gör det för att jag njuter. Och. Jag ska göra äppelmos i oktober. Ja det ska jag.

EnEmilia rensar i trädgården höstbilder EnEmilia rensar i trädgården höstbilder EnEmilia rensar i trädgården höstbilder

mer struktur för att få in det där jag vill.

Ok, jag är som alla andra. Jag vill en massa. Orken tryter. Jag blir irriterad. Jag orkar inte. Jag blir gnällig. osv. Det finns saker som inte går att förhandla bort, det är väl det som kallas för “måsten”. I den där “måste”-högen ligger aktiviteten “vila & meditation”. För jag känner mig inte alltid pepp på den. Så är det. Men jag m-å-s-t-e. Överleva är bra.

Sen finns det saker som jag definitivt kan vara utan. Som planlöst surfande. Som att uppdatera mailen too many times. De saker som faktiskt är roliga är min träning, mitt jobb, min familj och mina vänner. Ska väl erkänna att den sociala biten ligger i träda för jag blir trött av att umgås. Skriva ligger på prio just nu. Big prio. Prio när då? Struktur, vänner, struktur.

Utomhus

Kanske den bästa medicinen mot typ allt. Say no more, men ut ska jag. Jag är också så himla glad över den här Facebook-gruppen för den fick mig att springa i september under #springtember. Det finns tusen anledningar till att få upp pulsen genom träning, men jag har bara ett mål i sikte: #brain2016. Det innebär att min löpning enkom handlar om att ge hjärnan vad den behöver. Mer om det i ett senare inlägg. Oktober blir: #boostober. För mig blir det utomhusboostober. Om någon undrade.

höstbilder lönnlöv höstbilder löv höstbilder, lönn och rött hus

 

 

 

Vad gör du i höst? Har du skrivit någon bucketlist av något slag? Dela gärna med dig!

Höstbilder tagna av

Christofer Lind