Att jag har mycket uppe på hjärnkontoret är liksom ingen nyhet. Så har det alltid varit, och så kommer det alltid att vara. Det är en gåva, och förbannelse. Det är jag, och det är allt jag vill vara. Men jag vill samla mig nu, och se vem jag är just nu. Igår skrev jag ett inlägg på Instagram, om hur jag omvärderar min egen identitet just nu. Det är lite som att få en för tidig julklapp. Apropå det, du missade väl inte min lista på vad jag inte önskar mig i jul?

Bilderna är från en utflykt i Tyresta, där min man Christofer Lind tagit bilderna.

Så här kommer jag. I dille-format.

att utvecklas 2

Spetskål.

Alla dagar i veckan. Jag strimlar den fint, och fräser den i lite olivolja, blandar i peppar och dijonsenap. Så. Gott. Vet ni: jag har varit frisk hela hösten och jag tror tricket stavas spetskål. Jag äter det till allt.

Utveckling.

Sara Rönne – Träningsglädje skrev nyligen ett inlägg där hon skriver om hur hon adderar utveckling i allt hon gör – oavsett om det är bloggen eller på annat jobb. Hur jag resonerar kring utveckling? Att det både kan vara högt och lågt. Det kan vara något så enkelt som att lära sig något, men det kan också handla om hur vi hanterar saker uppe i huvudet. Just nu läser jag en bok av Petra Brask, om tid, som jag verkligen vill använda i verkligheten. Ni vet när man läser en bok, men glömmer att praktisera? Så jag vill förstås göra något av inspirationen! (jag kommer dela med mig av några guldkorn från läsandet när jag är klar).

Tack också Sara och Angeliqa för en fika av rang igår – ni är liksom väldigt härliga att hänga med, och jag uppskattar hur ni tar outdoorupplevelsen, och delar den med världen. Grattis Angeliqa till succé den senaste tiden, där prisregn smattrar likt regnet utanför mitt fönster. Läs också hur hon möter Maria Strömberg Bååth. Och Saras senaste samarbete med Actimel känns roligt att få följa – kika på den senaste filmen som hon har gjort tillsammans med Louise Forslycke Garbergs.

Du följer mig här!

att utvecklas enemilia

Tydlighet.

Kan detta vara på en dille-lista? Ja, det kan det. Nu när jag är totalt öppen om min ångest, min resa osv. så har jag landat i att tydlighet är starkt kopplat till hälsa. Det var därför så befriande när jag var på nykundsmöte i förra veckan, där personen jag träffade både visade upp sin planering och uttryckligen sa att “tydlighet” var hennes melodi. Mitt svar var: “you had me at excel”.

För jag kan tänka mig att många av er har upplevt otydlighet, som sedan omvandlas till ett obehag i magtrakten, där man inte riktigt vet vad som förväntas av en, eller hur? It´s a no no. Jag har därför länge jobbat med tydlighet – men vet ni, det finns ett område där jag behöver förbättra mig: och det är hemma. Vi slår på volley här, men nu när det är många saker som ska fungera på hemmaplan (vardagsmatematik på hög nivå) så behöver jag våga (ja, ni läste rätt) ta upp förväntningar, planera och allt det där som gör att vi som familj kan må bra.

Tanken på att jobba i en tankesmedja.

Det är inget nytt egentligen – men jag sa senast igår till maken: jag tror jag vill bli affärsutvecklare. Och det ligger något i att få använda mina idéer i ett yrkessammanhang. Att inte vara lika operativ som jag är nu. Som man tänker, blir det. Balanserat förstås, eftersom tankeverksamhet behöver utrymme och frihet, för att ge de bästa idéerna. Frilans? Ja tack!

Om man då bortser från min totala dille på spetskål, är det tanken att utvecklas som ger mig mest go! just nu. Läsa, lära, praktisera osv.

utvecklas och använda naturen

Att utvecklas – vilka är dina tankar?