Recension Mindfully. För en tid sen var jag med och testade en beta-version av appen Mindfully. Varför jag ville vara med och testa? För jag redan mediterar men saknade en svensk app helt dedikerad till just meditation, så när frågan om beta-testning kom upp i sociala medier var jag snabb att haka på. Här kommer mina tankar om appen, så här några veckor efter lanseringen.
Recension av appen Mindfully
Appens innehåll är på svenska, det är ett stort plus! Mindfullys utseende och innehåll gör att du lätt kan navigera och hitta det du behöver, känslan av upplevelsen är att du har mycket att välja på lite beroende på vad du har för behov. Lite som en mental godispåse. För det kan faktiskt se helt olika ut, ditt behov kan förändras från dag till dag, det mentala tillståndet ser inte likadant ut, eller hur?
Jag testade till en början guidade meditationer, för att sedan gå över till semi-guidade, det vill säga med lite lagom mycket prat. Det som är skönt med appen är att du lätt kan justera tiden, du kan till exempel välja om du vill meditera 10, 20 eller 30 minuter, med ett knapptryck bara. Sen jag började med appen har jag haft flera tillfällen då meditationen hjälpt mig i vardagen, att landa, att fokusera om, att slappna av. För mig som är mycket i huvudet är guidade meditationer guld värt och med appen blir det ett tillgängligt sätt att faktiskt göra skillnad för sig själv varje dag. I dagsläget har jag mediterat som mest 7 dagar i rad, och är uppe i 260 minuter sedan start. För mig är statistiken sporrande, för den påminner mig om att jag mår bra av att ta en stund för mig själv, varje dag. Det handlar inte om prestation, utan om motivation.
Eftersom appen är hyfsat ny så kan den vara svår att hitta, här får du direktlänkar. Du kan testa kostnadsfritt i 7 dagar.
Godispåse? Och varför jag mediterar
Mindfully är en levande app, som hela tiden får nytt innehåll, vilket gör att den blir svår att tröttna på. Du har i dagsläget över 200 meditationer att välja på. Du kan söka dig till appen för att hitta inspiration till ett mer stabilt liv, själv behöver jag liksom balansera upp scrollande på Facebook och Instagram med mer fokuserat sinne genom just meditation. För mig har resan börjat (igen ska sägas, jag har mediterat i några år till och från) och jag vet att jag bara testat en bråkdel av allt som finns i appen. Jag tycker just nu att det ska bli spännande att köra meditationer med andra lärare, till exempel Närvaroskolan med Bengt Renander, för fram till nu har jag kört samma hela tiden.
Ni som följt mig länge vet att jag brottats med olika tillstånd, bland annat utmattning och ångest, som en konsekvens att jag drivit mig själv för hårt. Det gjorde att jag för några år sen började meditera, då föll jag för Yoga Nidra, som är en liggande meditation där man går igenom kroppen. Bloggade lite om det i inlägget om fem riktigt bra vanor. Jag har också mediterat via Headspace, men kom av mig efter ett tag. Därför känns det kul att vara igång igen, jag mår bra av guidade meditationer.
Men vad tycker jag om appar och köp, samtidigt som jag är köpstoppsinspiratör? För mig personligen har jag sagt att jag får ha en onlinetjänst igång under köpstoppet, däremot tror jag man ska välja med omsorg. Inte ha igång tio samtidigt utan att veta vad vi egentligen har signat för. Appar som vi faktiskt använder, det är något positivt. Kan avslöja att jag senast idag gick igenom mitt kontoutdrag och där har det sedan april varit en prenumeration från en större dagstidning igång, utan att jag hade koll på det! Även jag behöver påminna mig själv. Jag förespråkar ju att vi ska ha koll på våra pengar och vart de går, och samma sak gäller förstås onlinetjänster. En app med meditation går under någon form av investering i hälsa, och det kommer jag inte sätta mig emot <3