Välkommen till enemilia.se – fokuset är på vila och livskvalitet.

Jag heter Emilia, bor i radhus med min familj (min make C och son på snart två år) i en Stockholmsförort och är fyllda 36 år. Efter att ha varit sjukt bra på att stressa med tillhörande sjukhusvistelser bestämde jag mig för några år sedan att inte vända om. Att inte gå tillbaka till det som varit. För mig har det varit viktigt att veta vad jag behöver och sluta vara något som jag inte är skapad till. Min riktning är framåt, om än med mycket vila, utomhusvistelse, träning, bra mat, roligt jobb, familjeliv och bra relationer. Nej, jag lyckas inte alltid, men ja: det är min målsättning att göra det jag kan.

Emilia Arvidsson Enemilia vila

Vad bloggar jag om?

EnEmilia – Vila & Life design är bloggen med guldkornen från mitt liv – fokuset: hälsa. Guldkornet kan vara en bok jag har läst, en tanke jag har tänkt eller en guide till hur jag mediterar. Vill du följa mig? Lägg till mig på bloglovin!

Jag började blogga 2008, och med egen domän sedan 2014. Bloggen gav mig stor mening från start, där jag dels lärde känna mig själv men kanske det mest fantastiska: kontakt med andra bloggare och läsare!

Jag är intresserad av hållbar hälsa (ja, det finns även ohållbar hälsa) och har en förkärlek till yoga, enkel träning och meditation. Life design är något som engagerar mig, för jag tror inte att man alltid behöver följa normen, utan ofta går det att skapa en vardag som passar våra liv. Vill du veta vad jag arbetar med – scrolla nedåt!

Vem skriver jag för?

Jag skriver för dig som är intresserad av downshifting, hållbart liv, hälsa och som också tycker om utevistelse och ett liv som inte i första hand har karriären som huvudmål. Jag skriver också för dig som vill veta mer om utmattning, stress, och vägen tillbaka.

Är du här för första gången?

Här kommer några tips på inlägg som fått särskilt mycket uppmärksamhet.

Mest lästa inlägg

Att leva enkelt. Om minimalism

Viloserien i fem delar

Bota sömnproblem? Viloserien #1
Vad är vila och avslappning? Viloserien #2
5 fördelar med återhämtning- Viloserien #3
Det händer när du vilar (Tomas Sjödin) Viloserien #4
Trött hela tiden? 7 saker att vila ifrån Viloserien #5

Några egna favoriter

Min lycka och 5 saker jag inte kompromissar med

Personliga listan – EnEmilia

Varva ner med ett mjukt stopp

Varför är jag så uppslukad av vila?

Därför att jag har märkt hur stor skillnad den gör i mitt liv. Genom att vila orkar jag: jobba lagom, träna hårt, laga mat och snusa extra mycket i den sötaste av nackar. Och ja, jag har också haft erfarenheten av vad som händer om vilan inte får ta plats. Jag är ett stort fan av vila – och anledningen är enkel: vi blir så mycket bättre av vila, på alla plan. Det är min starka övertygelse. Du kanske undrar över min utmattning – läs i så fall #Utmattad & det finns anledning att skriva.

Och utanför bloggen då? Mitt jobb

Då frilansar jag som konsult och journalist. Mitt specialområde, förutom vila, är hälsa, träning och kost. Jag skriver för tidningar såsom Tara, Hälsa, Amelia. Jag är också med och utformar innehållet till Nordens största hälsomässa, Allt för hälsan som går i november på Stockholmsmässan. Här kan du läsa mer om mig:

Mina tidigare jobb – memory lane
Ett drömjobb & moderator för Pratbubblan på Allt för hälsan

Häng med!

Vill du komma i kontakt? Skriv då till info @ emiliaarvidsson punkt se

EnEmilia rensar i trädgården höstbilder

Leave a Reply