Jag har en lista på saker jag vill göra hemma. Både jag och min man är överens att vi vill trivas bättre hemma och där krävs det både rensning och städning. Det går långsamt men det behöver få vara okej.  Svårt för en person som gärna vill få saker gjorda bums. Jag skriver också en bra-lista, där jag checkar av sådant som faktiskt blivit gjort, städa hemma ska vara en fröjd!

Just nu är sovrummet i fokus,  där jag tömmer ytor på två byråer, ett skrivbord och en fåtölj. Även nattduksborden behöver rensas.

På den ena byrån fanns en kartong med diverse i. Saken är den att jag lätt fastnar, särskilt när jag hittar minnen.  Kort med lyckönskningar från min bokrelease med Klimatglädje gav ett leende och en känsla av riktning. Jag vet ju vad jag skulle vilja göra, men stoppas just nu av orkeslöshet. I kartongen fanns även sådant som gick direkt till pappersåtervinningen, skönt.

Reklam: Här kan du läsa mer om min bok Klimatglädje

Igår kom jag till en punkt där jag kände att jag var färdigrensad med ytan på den första byrån, så några sista pryttlar fick trots allt ligga i kartongen och sen var det rent och prydligt. Känslan var en high five. Bredvid lådan har jag ett ljus, som en påminnelse att mysa oftare med tända ljus. Jag tog en bild på byrån men känner att ni får några bilder från Tyresta istället, jag är ingen inredningsbloggare, eller hur?!


Nästa byrå är det massor av saker på och kommer bli en utmaning för min koncentration. Jobbar på att vara ödmjuk inför mig själv,  vara snäll och peppande. Acceptans har jag jobbat med tidigare och jag får damma av den känslan. Om och om igen.

OK då. Här kommer bilden

att trivas hemma, bild på tom byrå

Emilia

Jag har kommit på mig själv att jag längtar efter saker. Längtan efter ett litet torp, längtan att skapa mer text. Men att utmattningen sätter det mesta på paus, det är det ingen fråga om. Men kanske jag kan hitta en liten lugn plats inom mig där längtan får vara den primära känslan. Just nu mediterar jag en hel del, bland annat via appen Insight Timer.
Vad längtar du efter?

Ett mer ordnat hem är också värt att längta efter. Ibland känns det övermäktigt men min vän M påminde mig om hur saker och ting förhåller sig: en sak i taget. En sak i taget. Trivas hemma får ta tid.