Sjutton också, glömde både spade och hink. Och bollen….”

Jag var ensam hemma med lilleman häromdagen. Min tanke var att vi skulle komma ut lite, det var fint väder och jag tycker att umgänge utomhus är mycket lättare. Så vi packade lite matsäck, picknickfilt, badkläder och handdukar. I med allt i lådcykeln och sen åkte vi iväg och det var då jag kom på det: vi hade inte några leksaker med oss. Det får lösa sig, vi kan bada, hann jag tänka.

Vi badar på ett sätt som gör att lilleman får lite vattenvana och inte ska vara rädd för vatten. Till det ändamålet har vi använt en röd keps som vi kastar mot varandra, fylld med vatten. Även denna gång gjorde vi det, det plaskades friskt. Sen kom vi på en ny lek. Att jag kastade kepsen så långt bort jag kunde, och sen sprang/simmade vi mot den. Och det blev en poppis lek, fram och tillbaka, hit och dit.

Enkel lek bild på röd keps och Emilia
Gör det enkla enkelt

Vad jag vill säga? Ja egentligen bara peka på att det går att skapa nytt av något så enkelt som en röd keps. Det behöver inte alltid vara specifika leksaker som får igång leken. Den första leken, med skvättande av vatten kom vi på tidigare i somras. Vi har som målsättning att lilleman ska få öva sig i vatten under hösten där det så småningom handlar om att lära sig att simma.

Hoppas du har en fin tisdag 💚🌱

En låt som jag gillar just nu (Youtube)

// Emilia