Pang. Humöret i botten. Förmodligen avsaknaden av en lunch, men kanske också en sårbarhet överlag. Känslor är ju med en i vått och torrt, så det är bara att hänga med. Bättre nu. Jag som pratar om Life Design har alltså precis som alla andra dippar. Ibland är de svåra, men sällan långvariga. Det är tur det. Man kan bryta det där, på olika sätt. Jag dagdrömmer om att få vara ensam, trots att jag älskar att vara bland människor. Men nej, nu är det ensamhetens lov jag dansar. Att få bestämma över min tid, att inte behöva anpassa mig, och göra de där sakerna som jag gillar: läsa, skriva, röra på mig. Det kommer – i januari ska jag på Workation tillsammans med några andra bloggare. Det ska bli kul!

Skriva. På EnEmilias egolista

Att jag resonerar så här samtidigt som jag har min familj kan tyckas egoistiskt. Jag tänker själv att jag är egoistisk, det hör till när man har en dålig dag. Samtidigt: jag formulerar mina behov och önskningar genom att försiktigt fråga om lov. Det tar på mig. Det får inte komma fram att jag också har saker jag vill göra? När jag skriver det här inser jag hur dumt det blir. Ett dåligt samvete över något som är så viktigt. Kanske att jag fick med mig det här längs vägen, att inte ta den där platsen ifall det är så att någon annan har större behov än jag själv.

Därför slår jag bakut mot mina egna föreställningar om saker och ting och resultatet är en egolista.

5 egosaker jag vill göra 2017

#1. Vandra en helg i Sverige. Jag är hooked på denna blogg som jag fann för någon månad sen. Tänker att jag kan hitta uppslag där! (Angeliqa, om du läser detta: tack för inspirationen till vandring!)

#2. Heldag på SPA. Tips? Det ska vara ett lugnt sådant. Vill droppa in vid 10 och gå vid 14:30.

#3. Åka på skrivresa. Herregud, vilken grej det skulle vara. Var? När? Hur? Det finns en tid och plats för mig nånstans, jag känner ju det.

#4. Yoga en helg. Förra sommaren var jag ju på Grateful Heart Yogaretreat och vill gärna åka igen. Sen har Veronica Jäderlund också ett retreat i början på sommaren.

yoga. På EnEmilias egolista

#5. Ta in på ett fint hotell i Sverige. Med trevlig frukost. Och lite natur runtikring. Bara för att.

Hur ser din egolista ut?