Jag dras med. Jag tittar framåt och tänker: kul!

Jag saktar ner. Tittar bakåt och tänker: vad kul det var!

Vad är det då som lockar med vilsamheten? Upptrissat är väl det som är grejen? Bygga imperium osv.

Nej. Inte för mig. Jag vill göra kul grejer, ja. Men jag bygger ett inre slott. Jag lägger tid på det. Det tyngsta jobbet pågår just nu: att lägga grunden. Och jag bygger själv. Outsourcing funkar inte riktigt (well, om vi inte räknar med min terapeuts guidning).

Så jag väljer ett inre bygge framför yttre imperium. Jag skiftade efter dyrköpta erfarenheter. Blåslagen själ, panikslagen och med en kropp och huvud utan riktning fick jag börja om från början. Tid tog det, och tid vill jag lägga på det.

Att ha vila som främsta vapen har varit avgörande. Det bygger på att jag egentligen är skiträdd. Jag tar till vila varje dag, mellan 30-60 minuter. Ofta genom meditation. Eller promenad.

Jag yogar en gång i veckan. Ibland ligger jag längre stunder helt stilla, där på mattan. Jag är inte i någon prestationsfas där. Det enda som räknas är känslan i kroppen. Och den ska vara vilsam, som en suck av lättnad.

Bloggar som vurmar för enklare liv

Det fantastiska för mig i den här bloggen är att dela synen på vila med andra. Vi är några stycken som snackar vila och enkelhet titt som tätt, och bara denna vecka har jag läst inlägg som gått rakt in i hjärtat.

Vi har Om att vara nöjd med mindre, skrivet av Sofia.

Vi har också Och på eftermiddagen vilade hon – om hållbar prestation, skrivet av Katarina.

Det är skönt med likasinnade, för man hittar också nyanser hos varandra. Det är som att vilans väg ger en massa tillbaka till en, i termer av insikter, möjligheter att utvecklas och en kropp (med huvudet inräknat) som tackar en, varje gång man tar ett steg tillbaka.

Det har varit så här ett tag

Ju enklare jag lever, desto enklare blir det. Men där tror jag också att ens värderingar styr, och också vad man vill uppleva. Jag lever rätt mycket “inom mig” – vilket gör att jag inte behöver särskilt mycket för att underhålla mig själv. Det kostar mig inte särskilt mycket alls att uppleva det jag värderar högt i livet. Det är jag tacksam för.

Om du tycker det här var intressant läsning, så har jag några tips till på vägen!

Att leva enkelt: om minimalism

Att leva enklare (mitt shoppingfria år 2016: facit)

Vad vill du uppleva i ditt liv?
Följ mig gärna på bloglovin för att få tillgång till uppdateringar.