Sommaren blir nystart för en del av oss. Mer tid innebär att du kan göra bra saker för dig själv. Det ska vi förstås göra oftare än så, men sommaren ger den där extra motivationen tycker jag.

Bilderna är från vår trädgård, där jag odlar min egen hälsa. Att påta, rensa, lukta, finna…. Stilla, lilleman sover. Stillhet genom hela mig. Foto: Christofer Lind.

enemilia i trädgården inlägg om hälsoregler

Jag tror att hur vi tänker om vår egen hälsa, det vill säga på tanke- och känslonivå, är det som definierar hälsa. Det du säger om din hälsa, dina formuleringar, kan vara hälsa i sig. Är du taskig, så är det lätt hänt att negativa vibbar omger hälsan. Snälla tankar om hälsa gör det enklare.

Känna positivt kring sin egen hälsa tror jag är nyckeln.

Mina fem hälsoregler

#sweetdreams

Sov ordentligt. Typ den enklaste medicinen att ta till. Jag kan bli så trött på mig själv när jag inte tar hand om sömnen och lägger mig i tid. Som under semestern. Ordning från och med nu! I positiva ordalag tänker jag mig att sömnen är en gåva, till mig själv. Den bästa av gåvor i hälsomening.

Läsa mer om sömn? Bota sömnproblem? Viloserien #1

#walkthatwalk

Rör på dig. Ofta. Kör inte 10 000 steg i ett svep, utan sprid rörelsen över dagen. Hälsoelixir! Allt räknas – att du bryter stillasittandet är det bästa du kan göra för kroppen och dess celler. Lovar!

Vardagsmotion börjar i tanken – så gör du!

bild på träd och solnedgång inlägg om hälsoregler

#wateryourbody

Drick. Vatten är ditt bästa alternativ. Du kan pimpa det med mortlad mynta och lime. Simple and easy! Och samma sak – drick över hela dagen.

#mindlikewater

Meditera då och då. Samla tankarna, så att du gör precis rätt saker under semestern. Annars lätt att sväva in ett moln av oviktiga aktiviteter. Det svåraste man kan göra är att vila. Men också det bästa du kan göra.

#oceanthatbody

Bada. Det är något visst med svala sjöar och isiga hav (när jag badade på semestern kändes havet som det precis hade tinat….) Ny energi, nytt liv i kroppen. Och knoppen! Jag vet inte om det finns studier gjorda på svala bad, men alltså: clearly it works! (för mig)

enemilia i trädgården inlägg om hälsoregler

Hälsoregler – kanske borde de benämnas som hälsokarameller istället? Berätta vad du skulle vilja att din hälsa bestod av, om du vill!