Förra veckan var allt bananas. Jobbtopp med tre samtidiga leveranser. Två förkylda killar. Och så det vanliga: äta, sova, leva! Allt sammantaget har stundtals varit stressigt. Ett påslag som jag motat. Därför blir det här inlägget viktigt för mig.
När det är mycket så behöver jag påminna mig själv. Om och om igen. Vad som är viktigast för mig. Så jag tänker att jag skriver en lista. Om vad jag vill vara bra på. Bäst på. Ni vet, sådär.
1. På att vara oviktig. Jag upplever att vid stress så är min egen person plötsligt så himla VIKTIG. Det jag gör är ingen raketforskning. Jag räddar inte liv.
2. På att skapa rymd inuti. På riktigt. Och jag vet ju vad som krävs.
3. Att moderera paneler på temat hållbarhet. I olika format. Hållbarhet är för mig ett stort intresse och jag är som en svamp just nu. Hållbarhetssvamp. Ni minns väl Gastro Nord? Mässan där jag fick moderera huvudscenen Chefs’ Talk. Sen har jag ju Allt för hälsan som är årets grej för mig. Det är så fruktansvärt givande – både före, under och efter.
4. Att inte slänga mat. Jag blev alldeles matt av min egen drivkraft kring detta men förstår att jag vill göra verklighet av #matsvinn0. Nu senast skrev jag om just det.
5. Att vardagspussla. Här handlar det också om rymd. Rymd som motar bort känslor av otillräcklighet. Av stress. Jag tycker om allt som tangerar lagom. Det ska vara lätt att leva. Jag testade att göra en förändring kring våran matlogistik. Om det kommer jag skriva om i nästa blogginlägg som kommer på tisdag kväll! Temat? Förändring.
6. Att njuta. Ni vet den där inlägget som jag skrev om hedonism? Jag säger ju ofta att jag älskar det enkla. Men “känner” jag njutning av det enkla? Det är ju en sak att tänka, en annan att känna…
7. Att gästa. Poddar. Radio. Tidningar. Jag vill fortsätta att prata om köpstopp, om #matsvinn0 och hållbarhet. Varför? För jag tycker det är så roligt. Jag vill kunna bidra med min egen entusiasm över att jaga hållbarhet.
Tack. Tack för att ni läser. Och att ni ger mig så fina ord. Det gör allt så mycket roligare <3
2 Comments
Gillar din matsvinnskamp. Ogillar själv att slänga mat, dels av hållbarhetsskäl och även ekonomiska. Är uppfostrad med att man äter upp det man köper. Tror dock dessa enorma kylar/frysar plus extrapris på storpack är stora bovar till det hela. Som ett singelhushåll försöker jag alltid äta färdigt de ingredienser jag köper innan jag köper nytt. Ibland blir det tapas av allt möjligt men det är lite kul.
Jag tycker det är intressant – vad vi får med oss i bagaget. Just kring mat och hållbarhet verkar man ärva till viss del. Vår morfar äter alltid upp allt på tallriken, och det är klart att det påverkar oss barnbarn. Matsvinnskampen är rolig, men bitvis utmanande. Livet!