Vi är igång och första veckan på 2020 har gått till ända. Dryga 7 dagar och jag har hunnit formulera mitt köpstopp 2020. Av erfarenhet vet jag att många efterfrågar regler och jag upprepar gång på gång, det är du som sätter dina regler. Inspireras gärna, men reflektera över hur just din konsumtion ser ut. Så här tänker jag:

Köpstopp regler 2020

  1. Inga kläder, inga skor, inga prylar, ingen elektronik.
  2. Äta ute max 1 gång i veckan, och max 1 gång fika i veckan.
  3. Använda upp den hudvård jag har (borde räcka ca 6 månader, fick i julklapp av min mamma). Visste ni att svenskar handlar sjuka mängder hudvård?. Jag har nån slags idé om att skapa egen rengöring till ansiktet med raps- och olivolja (får återkomma).
  4. Använda upp smink. Ok att köpa ny foundation när den är helt slut, men den jag köper ska vara producerad på ett sätt som rimmar med miljön. Ny mascara likaså, när den är slut. Jag ska lyssna med Alejandra om hon kan rekommendera något. Överlag sminkar jag mig bara när jag har något framträdande eller är ute på jobb.
  5. Använda upp deos, schampo och tvålar. Deo brukar jag köpa 2-3 gånger per år.
Visste ni att det jag tidigare väldigt mycket tyckte om hudvård, något som jag gärna shoppade. Läser du länken ovan om att vi shoppar mycket av den typen av produkter, så skulle jag säga att den bästa hudvården är sömn, bra mat och motion 🙂

Jag säger ja till (Och detta är mitt fokus!)

  1. Resa med tåg inom Sverige.
  2. Bo på hotell/vandrarhem/SPA några gånger under året. Sverige.
  3. Läsa massa böcker från biblioteket.
  4. En almanacka för 2021 är undantaget köpstoppet.
  5. Kultur som teater och bio är ok, jag borde göra det oftare.
  6. 1 onlinetjänst är ok, t ex yoga eller musik.
Fika med en intention, inte slentrian. Allt borde egentligen vara med en intention, eller hur? Medveten och mysig fika där jag hann arbeta en stund. Jag hade tidigare på dagen deltagit i tv, så minns att jag kände mig inspirerad.

Ordet som ringar in 2020

Måttfullhet. Mått. Fullhet. Måttlig. Fullt med. Närvaro. Måttar mina intentioner. Fullständig i naturen. Hitta tillbaka till mina spaningar över meningsfullhet. Siktar på att känna. F-n vad jag ska känna.

Jag blir fullständig utomhus. På ett sätt som inga saker eller prylar kan mäta sig med. En termos kaffe och jag är inspirerad och får dessutom hälsa på köpet.

Jag är, som ni kanske vet egenföretagare, och jag älskar det. Dels för att jag vet HUR jag ska göra för att kunna sälja in arbeten, men också för den FRIHET jag har. Samtidigt läste jag det här inlägget hos Louise Stigell, och kände så mycket igen mig, även om jag försöker återhämta mig så mycket jag kan.

Tack Louise för påminnelsen.

Några andra inlägg om köpstopp

2016: därför har jag ett shoppingfritt år

2017: att fixa skidkläder när man är köpfri

2018: 12 saker du kan göra istället för att shoppa.

2019: Att ha ett shoppingfritt 2019 är att säga “Ja!”.

Tack för att du läser, jag är även aktiv på Instagram, välkommen dit!