Vi har lite sjukstuga nu, så det är en dag i taget som gäller. Jag själv är frisk och övertalar lilleman att komma ut en stund varje dag medan pappan vilar och kurerar sig. Det är inte helt lätt att vara en rolig mamma för en sexåring. Jag frågade precis om vi skulle gå ut. “Ja mamma, snart, jag ska bara göra en tidning först”. Nåväl, vi har varit ute en stund på förmiddagen och gjort en snögubbe, så lite dagsljus har sipprat in genom ögonen. En promenad i mörkret sen blir mysigt. Han har beställt varm saft och lussebulle. Själv är jag glad i att röra på mig, ofta och länge. Vi två lilleman, vi två. Jag tänker att jag bjuder på en lista, så här i början på det nya året.

6 saker i januari

#1 Jag har börjat med avspänningsövningar, för att kroppen och huvudet ska känna skillnad. Det handlar ofta om att kombinera andning med rörelse, sen hålla andan en stund, för att släppa andetaget och kroppen mot slutet av utandetaget, i tanken blir det “… och slappna av”. Jag har gjort sådana övningar förut, men nu gör jag det en gång i timmen (!).

#2 Jag har satt upp en plan för vilka jag ska ta kontakt med om någon vecka eller så. En lista helt enkelt. Planen är kopplad till mitt företag och jag känner mig peppad. Kommer skruva till det lite 2022 och hoppas på två saker: att få folkbilda och skriva mer än tidigare. Dessutom har jag satt ett mål för resultat (pengar). Det handlar inte om press, tvärtom. En plan lugnar mig och då kan jag arbeta metodiskt för att nå dit jag vill. Om du vill läsa mer om mig kan du kika här.

#3 I förrgår och igår åt vi en citronmousse som gjorde livet riktigt härligt. Kan inte annat än dela med mig av receptet. Jag skippade tortillaflarn och serverade istället med blåbär ena kvällen och mango den andra.

#4 Musik som förgyller just nu. Jag har en onlinetjänst igång, det är Spotify, jag fick tre månader för 109 kr totalt sett och det var det värt. Jag vill lyssna mer på musik 2022. Att lyssna är att känna, tänker jag! Det är blandad kompott men två låtar som fastnat idag är Ellen Krauss – The One I love och Melissa Horn – Parklands. Tidigare under hösten fastnade jag också för Gustaf & Viktor Norén – Musiken är mitt liv.

Varför bara en onlinetjänst åt gången? Läs mer här om mitt köpfria 2022.

#5 Har börjat styrketräna. För den som inte vet var min blogg tidigare inriktad på träning och hälsa. Hur som helst. Att stärka min kropp är något jag känner är viktigt. Men jag gör det lätt för mig – just nu tränar jag hemma i sovrummet, med hantlar, gummiband och matta. Tänker ta mig till utegymmet i Haninge så snart vår karantän är över (håll tummarna!). Jag planerar inte träningen supernoggrant, men skriver ner i min kalender vilka kroppsdelar som ska tränas. Enkel träning är ledorden.

#6 Dragit ner på ambitioner men ändå livskvalitet. Det kan vara så att jag har haft en motor som gått igång på att göra mycket, men där motorn just nu behöver bytas ut. Den nya har en ingredienslista som bygger på förnöjsamhet, less is more och inte minst acceptans. Ska vi ta ett exempel? Barnet behövde gå ut, jag med. Med den gamla modellen motor hade närområdet inte dugit alls. Men nu är en ny manick på plats – så jag öser på med acceptans och går ut där vi bor. Och lägger märke till att det finns massor att göra, trots att jag nött trottoarerna tusentals gånger. Barnet upptäckte snön och hann göra följande: hoppade längd och såg på spåren hur långt han kom, krossade snö i en vattenpöl, “åkte” skidor nerför slaskig asfalt, hittade snögubbar som andra byggt, skrev bokstäver i snön, lekte sprint över snöhögar som en tidigare plog plogat fram.

Hur har du det så här i början på året?