Som jag skrivit. Och klurat. Idag skickade jag äntligen iväg en text och kände både lättnad och en viss spänning då jag ska få feedback på det hela. Mitt jobb som egen kommer detta år att fokusera på text, text och text samt utveckling av min roll som moderator och samtalsledare. En blandning av att arbeta med hantverket och samtidigt: lära nytt. Det är roligt! Jag har drivit företag sedan 2009 och det är lärandet som gett mest i termer av utveckling. Du kan ha olika anledningar till att driva eget, en av mina (förutom utveckling) är att själv välja: tid, plats, vem, vad.

Idag lyssnade jag på Skrivbyrån som höll en digital föreläsning på LinkedIn på temat content, det kändes meningsfullt och dessutom en bekräftelse på att jag navigerar rätt just nu när det gäller att ta hjälp av AI och dessutom peppades jag av tipset att inventera i allt innehåll som jag redan skapat. Här på bloggen finns det massor av inlägg på temat köpstopp, hållbarhet, psykisk hälsa och förstås: klimat!

Här kan du läsa: om att hålla matkostnaderna nere

Bild på vatten, som frusit till is med ett snötäcke på. Ett träd på höger sida, och solen skiner på himlen

Vad hände i januari?

Jag är inte riktigt sams med att januari redan är slut, men min kompis M påminde mig om ljuset som återvänder och jag väljer att glädjas åt februari. Men i januari då? Jag botaniserar bland bilderna i mobilen och ser att:

#1 Sålde in några skrivuppdrag, i lagom stor omfattning. Balans!

#2 Åkte till Skepparholmen och spa:ade i två dagar. Balanserade det hela med att få migrän, men tänkte att “vad skönt att få det nu, då kan jag ligga några timmar i mörkret utan att det gör något”, apropå att se saker från den ljusa sidan.

#3 Gick på Bröderna Lejonhjärta med lilleman.

#4 Träffade vännen M. Jag tror vi var vid Flatenbadet. Ja! Så var det. Och vi promenerade som tusan!

#5 Träffade bästa K. Det blev en fika med minnen, skratt och någon tår.

#6 Min systerson fyllde 1 år. Man smälter ju när de är så söta!

#7 Gick på massage. Massage är ALLTID undantaget från köpstopp. Vill du läsa mer om mina regler?

#8 Intervjuade en filosof. Och skrev så att tangenterna blödde. Håll tummarna!

#9 Gick vilse under en orientering, med en lilleman som fick rätt. Japp. Jag tappade lokalsinnet och vår tränare fick vissla hem oss.

#10 Sov hyfsat. Vilken gåva!

#11 Cyklade med punka till tandläkaren. Japp, det var en upplevelse det med. Barnet verkade nöjd och jag hoppas att min trehjuling pallade trycket (i dubbel bemärkelse). Här kan du läsa mer om min cykel. Sen start har jag cyklat över 300 mil.

#12 Jag har fyllt år. 44 bast. Ändå? Respekt? De gråa stråna har ÄNTLIGEN gjort entré!

#13 Bokade en resa till Dalarna i mars. Det ser jag fram emot!

#14 Umgicks med bästa S – vi ses varje vecka!

januari

Vid den här tidpunkten förra året så befann jag mig på en inre plats som inte bara var mörk, utan också så förtätad. Där övertygelsen var hundraprocentig: det fanns ingen väg ut. Att nu få njuta av ljuset, en ganska enkel sak egentligen, är helt fantastiskt. Jag ska få uppleva en vår och känna den! När livet känns svårt är det bra att ta fasta på något litet. Det kan vara en doft, en förnimmelse, som påminner oss om svunnen tid, och att försöka applicera acceptans. Jag skickar med en sång av Melissa Horn och Maxida Märak: Dimma.

Ta hand om dig! Emilia