Lugn och ro i förebyggande syfte. Veckan bjuder på två möten och leverans av skrivet material – det ser jag fram emot! För att det ska fungera uppe i pallet behöver jag en slappardag. Det innebär att jag gör det jag känner för, i små portioner. Klockslagen spelar mindre roll dessa dagar, och Lilleman och maken har begett sig till farmor. Jag är en lite rastlös själ, så slappardagen blev en blandning av tv-tittande, fixa med bokföringen, äta choklad, bada, laga och äta vårrullar, bädda om Lillemans säng, och strösurf. Bokade av träningen, veckans förkylning gör att kroppen vill vila extra. Ska laga lite kyckling så att vi har till imorgon. Min mamma kommer över och hjälper mig med barnvakt medan jag sticker iväg på lite tankesmedja tillsammans med Allt för hälsan som jag arbetar med – jättekul uppdrag och vi har stora planer för årets upplaga!

Är med i denna majutmaning, och tycker att min 1:a maj blev alldeles utmärkt.

Lugn och ro – hur gör man?

Jag är ju ett stort fan av lugn och ro – särskilt om det är i huvudet. Att man samtidigt kan göra saker är helt okej, bara känslan är lugn och ro. Fattar ni vad jag menar? Jag tror vi ibland kan bli stressade över det faktum att vila är behövligt, för hur sjutton gör man egentligen? Men jag tror lösningen är att sträva efter en skön känsla inombords. Jag gör en hel del idag, men känner mig rätt lugn. Vill du veta mer om vila tycker jag du ska läsa min viloserie. Den har fem avsnitt – här är Trött hela tiden? 7 saker att vila ifrån – Viloserien #5 Där finns länkar till de fyra andra avsnitten.

Lugn och ro handlar om att hitta sitt ankare, tänker jag. För mig funkar medveten andning, att inte bry sig om klockan, att inte ha något särskilt mål för dagen, vara nöjd med nuet utan att ställa krav på prestation. Och varför är det här bra då? Jag tror jag lagrar energi för framtida bruk. Som för veckan som kommer. Att ha tråkigt, ja till och med så pass, kan vara nyttigt. Släppa allt för en dag. Testa!

Hur hittar du ditt lugn och ro?

Foto: C. Lind