Det är lite grådassigt utanför fönstret. Är uppe i sovrummet och har tänt ett ljus. Väckarklockan tickar, men inte på ett störande sätt. Till vänster om mig har jag nattduksbordet med en kopp te på. Jag konsumerar mycket te i dessa dagar. Tycker om att ha något varmt i kroppen.

Igår fyllde barnet åtta år och hade bjudit in sju kompisar på kalas. Det blev lyckat, även om vi blev naturligt trötta efteråt. Det blev fika, skattjakt och film. Filmen vi hyrde på Youtube (Lasse Majas detektivbyrå) var dubbad till norska, danska och finska. Och där står vi och undrar: eh??? Så vi hyrde den från SF istället och det fungerade smärtfritt (lite stressigt när vi insåg att den första inte var på svenska och åtta förväntansfulla barn undrar vad som pågår).

Hålla nere matkostnaderna

Idag var det simning på schemat och medan grabbarna var på simhallen tog jag en promenad. Jag har en kropp som bär på lite stress och oro så rörelse är toppen. Passade sen på att handla lite på Willys, jag hade kikat i appen dagen innan och gjort en liten lista. Imorgon blir det elcykeln till Lidl. Jag vill gärna att vi äter bra mat men vi behöver också hålla den budget vi satt. 1500 kronor i veckan för oss tre. Mycket frukt och grönt, och det kostar därefter. Men! Jag håller koll på erbjudanden. Veckan som nu gick blev dyrare då vi köpte tårta till kalaset. Nästa år bakar vi vår egen.

Hålla nere matkostnader bild på egengjord fika
Lite egen fika hade min man bakat

Jag läser ofta om människor som lyckas med att hålla nere matkostnaderna. Jag blir väldigt inspirerad. Min hållning generellt, som ni vet kanske, är att mat behöver få kosta. Det är bland det viktigaste vi har. Samtidigt kan man ta kloka beslut och skapa matrutiner som gör att man inte slänger den mat man har handlat. Att se efter vad som är i säsong. Se om varor går att bytas ut (guacamole på gröna ärtor till exempel).

Hålla nere matkostnader bild på lussebullar
Man kan äta lussebullar i mars

Jag brukar planera veckovis och efter de erbjudanden som finns. Vi har favoriträtter som återkommer och ibland hittar vi på något nytt. Vi är duktiga på att rota i kylen och håller koll på matrester. Frysen behöver vi bli bättre på, men det kommer! Sen bunkrar vi ibland när vi ser bra priser, till exempel krossade tomater, bönor och pasta. Sådant som håller länge. Idag blev jag glad över ekobananer för 19.90 kr/kg. Men de går inte att bunkra 🙂

Hålla nere matkostnader bild på termos och choklad
Älskar termos

Gör du något för att hålla nere matkostnaderna? Tips: följ @miljonmalet på Instgram 🌱