Jag vill skriva om goda vanor. Om att de kan se olika ut, såklart, men ändå att det finns något rotat i våra liv som vi kan kalla för hållbarhet. Jag lyssnar just nu på boken Utan press av Sofia Viotti och hon skriver på Instagram om hur svårt det kan vara att följa goda råd eller käcka tips. Och jag håller med. Det är svårt. Det kan också kännas frustrerande. Att man vill så gärna må bättre, men att vi ständigt stöter på patrull. Svaret på “hur” är nog inom oss själva. Samtidigt är jag absolut av den mening att vi ska söka hjälp när vi behöver det. Ensam är inte stark osv. Nedan följer fem vanor jag sysselsätter mig med just nu, där jag med hyfsat enkla medel försöker navigera i livet.

#1. Det har varit en sån fin stund vid sjön idag. Jag plaskade glatt i tre gånger, men efter den fjärde började jag hacka tänder och inte ens den varma vårsolen lyckades värma mig. Tänk, att lagom faktiskt är bäst. Att bada nu är min största hobby. Kylan gör att jag “startar om” och får en känsla av frid. Det är bra. Det är det faktiskt.

#2. Påsken kom och gick. Det var vackra dagar och vi fick nos om en prova-på-orientering som var både på söndag och på måndag. Vi gick båda dagarna och det var en fullträff för vår grabb. Så nu tänker vi fortsätta och starten är på torsdag. Jag tänker att jag skjutsar med lastcykeln och att jag också är med på träningen. Första gången jag såg en av kartorna tänkte jag “hur ska det här gå med min koncentration” men det gick bättre än förväntat. Det finns också en logik med tecken att lära sig. Så tålamod är som vanligt en bra strategi när vi skapar goda vanor!

#3. Jag skriver också, varje dag. Små noteringar i en anteckningsbok. Hittat en bra penna som dessutom går att fylla på med ytterligare patroner. Och blocket jag skriver i trivs jag med, som fisken i vattnet. Ibland skriver jag längre, ibland kortare. Främst för att kunna notera hur dagsformen är, men också för att kunna återblicka. Det har varit några tuffa månader för mig, det vet du om du har läst min blogg. Det går bland annat att läsa om här.

#4. Och så var det meditation. Hakade på en prenumeration på Yogobe och försöker hitta stillheten i några av deras meditationer. En stund och ett andetag i taget. Just nu kan jag också skriva att medan jag sitter här på altanen så har jag en kavalkad av fågelkvitter som får agera naturlig meditation. Jag har rullat ner markisen, men fötterna badar i sol. Jag tinar upp lite från lunchbadet.

#5. På fredag ska jag på yoga som leds av Petra Kalla, det äger rum på Urban Om. Det ser jag fram emot! Kanske en ny god vana?

goda vanor - bada i sjön, gärna med en kopp te efteråt

Har du några goda vanor att dela med dig av?