Sommar kan vara mycket – och i år kniper nog färskpotatisen första platsen – älskar’n! Jag gör mest potatissallader, och här kommer en variant som vi ätit på sistone! Med hummus och halloumi.

Du behöver

6 färskpotatisar – koka och låt svalna

1 avokado

Majs på burk, ca 1/2 liten burk

2 tomater

Lite röd paprika

Sallad, t ex romansallad

1/2 rödlök

Dressing att vända färskpotatisen i

1 dl olivolja

5 msk vitvinsvinäger

Franska örter efter behag, eller någon annan örtkrydda

1-2 tsk dijonsenap

Salt & peppar

Hummus

2 dl kikärtor, kokta

5 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

Pressad citron

Salt & peppar

Halloumi

1 st halloumi, eller två som steks i olivolja eller grillas. Skivade.

Salladen: Skär upp alla grönsaker och lägg i bunke/skål. Blanda till dressingen i en större skål. Skär potatisen i mindre bitar och vänd den i dressingen, lägg den sedan tillsammans med grönsakerna: färdig sallad!

Hummusen: mixa kikärtorna med de övriga ingredienserna.

Halloumi: bara att steka eller grilla!

Hoppas att det smakar!

färskpotatis

hummus sommarsallad med färskpotatis