Ett fantastiskt gott bröd enligt mig, som jag åt mycket av för ungefär ett år sedan. Jag testade igen och gjorde någon enstaka ändring i receptet – och jag blev minst lika nöjd igen. Eftersom jag nu vill äta glutenfritt i möjligaste mån, så är det här ett bra alternativ till vanligt bröd. Från allra första början hittade jag receptet hos denna böna.

Ingredienser
4 ägg
200 g philadelfiaost
1 dl havregryn
2 msk psylliumfröskal
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1,5 dl mandelmjöl
½ fänkål
1 äpple
2 msk kokosolja
Pumpakärnor

Så här gör du

Vispa äggen poröst, och vispa sedan i philadelfiaosten. I med salt och sedan de torra ingredienserna. Skiva fänkålen och äpplet i tunna bitar – stek lite lätt i kokosolja. Blanda i smeten och låt den dra en stund. Lägg ut den på ett bakplåtspapper på plåt. Strö över lite pumpakärnor. In i ugnen på 175-180 grader i 30 minuter – kolla så att den inte får för mycket färg – då kan du lägga ett bakplåtspapper över.

 

glutenfritt bröd Foto: Christofer Lind