Ni kanske minns mitt upprop för att leva lite mer hedonistiskt? Att få till njutning i vardagen är bara lätt, om vi gör det lätt. Så här kommer en lista på saker som jag gärna gör, för att påminna mig själv (och kanske er?) om att faktiskt ge mig själv förutsättningar att njuta lite mer!

» Jag yogar gärna. Och att det finns en kontinuitet. Jag tycker mig ha lyckats med det rätt bra. Just nu yogar jag gärna pass som gör min rygg smidigare, mitt humör bättre eller att jag varvar ner och återfår fokus. Jag prenumererar på Yogobe och använder tjänsten varje dag. Och så är det onsdagsyogan inne på Söder i Stockholm. Irl vs online: 1-1.

» Jag läser gärna. Just nu håller jag på att avsluta en deckare, men innan dess läste jag “Kalla mig galen” av Christian Dahlström, som också driver podden Sinnessjukt. Boken var dels baserad på hans egna livserfarenheter, men också intervjuer med kända svenskar som drabbats av psykisk ohälsa. Boken var intressant, kanske mest för att jag delar många av hans erfarenheter, framför allt när det gäller depression och ångest, men också tankarna kring hur vården fungerar (eller inte fungerar) och saker som man ställs inför när man är på botten (ekonomi, boende, relationer, läkare etc). Bra bok – det är något med att läsa om andras erfarenheter. Sen gillar jag skarpt Christians sätt att se på psykisk ohälsa – han är helt på det klara att det är inget att skämmas över. Strong!

» Jag stänger gärna av mobilen. Det är något som jag börjat göra mer aktivt på sistone. För jag märker att jag blir lite lätt illamående (på riktigt) av att skrolla. Nu försöker jag vara lite mer sparsam och leva livet offline. Det är något positivt!

Läs gärna Sammanfattande digital disciplin för 2018, med konkreta tips och råd!

» Jag är gärna utomhus. Kanske särskilt nu. Den här med våren blev något alldeles särskilt detta år. Jag hör fåglarna, jag njuter av ljuset och jag vill inte gå in.

» Jag lär mig gärna. Och det på olika sätt. Men jag föll lite grann för den här texten av Fredrik Bengtsson, psykolog. Sammanfattningsvis: vi stressar och vi bränner ut oss, men trots att vi ges yttre förutsättningar att ta det lugnt har vi svårt att göra det. Det saknas ett inre “hur”. Så vi kan gå sjukskrivna utan att bli bättre, för att den inre stressen och sättet som vi ser på oss själva och världen är inte kompatibelt med att vara utbränd eller sönderstressad.

»  Jag tittar gärna på Elin Keros filmer på Youtube! Jag tar gärna emot tips på liknande feelgood – konton!

Vad gör du, gärna?