Det är alltså fredag kväll, det småduggar ute och jag har bäddat ner mig. Pyjamasen är redan på, lite av ett statement: det är precis så här det ska vara. Lugnt, skönt och lite lagomness i livet. För ungefär två timmar sedan upplevde jag en hjärna av sirap och jag ställde frågan till min man: ska jag bada? Hans svar: ja. Det var motigt – bara hela proceduren. Att byta om. Packa handduk. Ta fram batteri och nyckel. Hjälm ska man ju ha också. Men jag vet ju vad som väntar. Och det är alltid värt det! Så även denna gång även om jag villigt erkänner att ja, det var riktigt kallt. Men väl i var det skönt. Jag kan inte doppa huvudet längre (brain freeze) men plaskade lite vatten i ansiktet och försökte doppa bakhuvudet (med lite blandat resultat). Här har du lite råd kring att bada kallt.

Den senaste veckan ändrade jag lite livsstrategi och det kom en ny insikt. Dels att jag faktiskt inte har bråttom någonstans (du kan läsa det här inlägget om du vill ha fler sådana tankar) och dels att det är rätt enkelt att tacka nej. Tanken som dominerar just nu är: “fast jag kanske inte måste, just nu?”. Någon form av klok lathet har kommit in i mitt liv. Så välkommen med tanke på hur det har varit de senaste två, tre åren. Det är här köpfriheten kommer in: jag är inte särskilt dyr i drift, vilket gör att lathet inte behöver innebära stress rent ekonomiskt.

Nu ska jag ta lite helg, ville mest poppa in och säga hej. Hoppas att du får en fin helg!

Nästa vecka är det dags för föreläsning – det ser jag fram emot. Denna gång gästar jag Gävle bibliotek och jag hoppas att du vill komma. Veckan efter är det nästa tillfälle – då i Huddinge. Jag tar med några böcker till försäljning för den som är intresserad. Vad jag pratar om? Klimatglädje så klart!