Nu när jag är på resande fot, på La Gomera, så behöver jag ha med mig vissa saker i resväskan. Vill inte stå där och bli hungrig. Ni som följt mig ett tag, vet att jag äter glutenfritt i 90 % av fallen. Varför? Min mage mår bra av det. Så med mig har jag bollarna från förra inlägget, samt ett glutenfritt knäcke.

Jag gjorde dubbla satsen från receptet nedan, som jag en gång i tiden hittade via Sveriges radio. Det fyller kriterierna: glutenfritt och gärna nyttigt! Fullt med fröer och spännande alternativ till mjöl!

3 dl mandelmjöl

1 dl solroskärnor

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl linfrö

1/2 dl sesamfrö

1 tsk salt

1/2 dl rapsolja

2 1/2 dl kokande vatten

Häll rapsoljan i en dunke. I med alla torra ingredienser, blanda om. Häll i det kokande vattnet. Rör om igen. Lägg ut ett bakplåtspapper på en bänk. Lägg halva (eller hela, beroende på plåtens storlek) satsen och sedan ett bakplåtspapper ovanpå. Tryck ut degen med händerna, genom bakplåtspappret. Sedan kavlar du med en vanlig kavel, så att degen blir ordentligt platt. Lägg på plåt, dra av pappret. Grädda ca 55-60 minuter i 150 grader.

Upptäckte också att de mindre bitarna kan användas som musli i yoghurten. Win win på den!