Här kommer ett recept som görs minst två gånger i månaden hemma hos mig. Grundreceptet kommer från boken Äta, träna, leva. Jag har lagt till dadlar i mina. Viktigt är, tycker jag, att aprikoserna är mjuka och osvavlade – för det ger bra konsistens. Perfekt att äta två stycken som mellanmål, och lätta att ha med sig! Sist men inte minst: goda! Man kan krydda också, jag testade senast med pepparkakskrydda.

1,5 dl cashewnötter

1,5 dl mandel

1,5 dl aprikoser, ekologiska, de är bruna

5 stycken dadlar, mjuka

3-4 msk kakao

1-2 msk kokosfett – jag använder cocosa, den gröna.

några droppar vatten – det får inte bli för torrt!

Att rulla i: ganska fritt: kokos, hampafrön, hackade pumpakärnor, sesamfrön….

Ev. Pepparkakskrydda eller någon annan krydda som funkar.

Lägg allt i en matberedare och kör några varv, tills allt blivit en finfördelad röra. Forma till lagom stora bollar, och rulla i kokos.

Förvaras i kylen!