Först och främst – varmt välkomna till en alldeles rykande färsk hälsoblogg – en fortsättning från enemilia.blogg.se, som jag skrev i 5, 5 år. Nytt är roligt, nytt ger inspiration att ge er mitt bästa – ur ett hälsoperspektiv. Häng på vet jag!

Våga träna något nytt? Jo så här: kropp och knopp älskar variation – och för ett tag sedan infann jag mig på på SATS och testade Prformance Strength. Det blev en upplevelse. Tillsammans med min sister in crime, Strongday-Annika, lärde vi oss Front Squats med stång. Med stånk menar jag!

Enkelt upplägg: vi körde 8-3-3-3-3-6, alltså: ett set var 8 repetitioner osv, med en cirkus 30 kilo på stången, där vi också fortsatte att höja (men det var knappt det gick). Kort, intensiv träning.

Känslan: tog ut mig max, intressant att testa något nytt. Gillade att uppvärmningen innan var ordentligt genomförd, för annars känns det som risk för skador. Instruktören Yasin Merzoug gjorde ett kanonjobb!

EnEmilia tränar Prformance Strength
Prformance Strength

Foto: Strongday-Annika