Räkor. Kanske min favorit bland favoriterna. Ofta skalar jag ett kilo på en gång. Här får ni ett enkelt recept, och det funkar att ha till lunchlåda dagen efter!

4 portioner

1 kilo räkor (skalade)

½ gul lök

2 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

3 msk tomatpuré

1 paket krossade tomater

salt och peppar

timjan

20 stycken blandade urkärnade oliver

200 gram broccoli

1 mango

1 dl riven parmesanost

 

3 dl kokt råris

 

 

Så här gör du:

Koka råriset enligt anvisningar. Fryst broccoli: koka i lättsaltat vatten i ca 7 minuter. Ställ undan. Är det färsk variant, koka i fem minuter. Skär löken i strimlor. Hacka vitlöken. Värm oljan i pannan, och fräs på lök och vitlök, tillsammans med tomatpurén. Häll i de krossade tomaterna, och krydda med salt, peppar och timjan. Skär mangon i kuber och lägg hälften i pannan med tomatsalsan. Lägg i oliverna och värm på. Lägg råriset på tallriken, sedan lägger du på salsan. Lägg rejält med räkor ovanpå. Sedan mango, broccoli och sist men inte minst: parmesanosten!

 

Tomatsalsa med räkor, mango & broccoli. Glutenfri
Tomatsalsa med räkor, mango & broccoli. Glutenfri