Hälsa i att inte stressa. Jättesvårt att värja sig för att tiden går. Den verkar nästan gå förbi mig medan jag själv står där och ropar: hallå – stanna! Senast i veckan blev jag stressad av att det redan är augusti. Hur dumt är inte det? Så jag tänker avskaffa tiden genom att strunta i vilken månad det är och istället skaffa mig ett kraftfullt nu. Ett nu som inte bryr sig om varken årstid, klockslag eller ens vet vad stress är för något. Där det finns tid. En lucka mellan allt det andra. Ett mellanrum.

Så jag flyr till mellanrummet – men jag har en dröm som gör att de där mellanrummen får extra mycket plats. Den stavas matlådor. Stopp och belägg kanske du tycker – det är väl enklare att bara äta ute? Nej, jag tycker inte det. Och så är det en ekonomisk fråga. Så nu blir det matlådeverkstad inom kort. Alltså sådana man kan fylla frysen med. Och ta fram och känna sig uberduktig. Där i mellanrummet.

Vilken är din bästa frysmat? Har du något recept att dela med dig av? Släng gärna in länkar!

 

recept med halloumi

Bild 1/Header: Gårdagens middag: Koka bulgur i lite vegetarisk buljong. Skala räkor, cirka 100 gr per person (200 gr sammanlagt). Riv parmesan. Skölj några coctailtomater, ca 10 stycken.  Skär en halv fänkål i skivor, stek i olivolja. I med räkor och rejält med dill (går utmärkt med fryst) och 1 dl vitt vin. Låt värmas, sen i med bulgur, parmesan och tomater. Salta och peppra. Rör om och ät. Omedelbart.

Bild 2: koka färskpotatis, skär upp och blanda dem ljumma med grönsaker: sallad, tomat, sockerärtor osv. Gör dressing på olivolja, vitvinsvinäger, örter, salt & peppar och blanda i salladen. Släng ihop en guacamole: mixa avokado med tomat, citronsaft, en klyfta vitlök, salt och peppar. Stek halloumi i olivolja. Sommarmiddag eller lunch.