HÄLSA & ORDNING. För ett bra tag sedan, säkert en fem år sen, träffade jag på en tjej som gav mig ett himla bra tips. Ni vet hur köksbordet kan bli fullt av grejer: nycklar, kvitton, brev, bankdosor – ja, ni vet vad jag menar. Det ger ett ganska stökigt intryck om man säger så. Hon berättade ett enkelt knep: ha en snygg låda på bordet: och släng i röran där. Blir mycket prydligare och den där stresskänslan “jag borde städa undan” blir ett minne blott.

Att ha någorlunda ordning omkring sig tror jag definitivt är kopplat till hälsa. Man mår bättre, det tror jag de flesta skriver under på. Själv skulle jag göra en preliminär självdeklaration idag, via Skatteverkets hemsida (är egenföretagare) och så saknas de två papper. Jag letar och letar, vet ju att de finns där nånstans. Så längst upp på min priolista är att lägga in alla tråkiga papper i rätt pärm. Fredagsmys? Nåja, det ska bli gjort senast till på söndag i alla fall.

Jag är i röjartagen, och har varit det ett bra tag nu. Jag rensar bort, lämnar till second hand, och tänker ofta: varför har jag en massa prylar. Egentligen? För de måste ha en konkret plats, och det är inte alltid man hittar den perfekta platsen till allt. Less is absolutely more. Jag fortsätter.

Det verkar finns bloggar för allt. Hur glad blir man inte när man hittar en sån här?