BLOGGPÅVERKAN. Inget nytt, men jag tänker ofta på det. På alla beslut som man tar: kring sin mat, kring var man köper sina träningskläder, kring inspiration, kring: påverkan rätt och slätt. Hur kommer det sig att jag får ett uppdrag på mailen – vem har påverkat uppdragsgivaren till att kontakta mig? Jag tänker på marknadsföring 2016 där allt handlar om digitala flöden. Om anpassade annonser på Facebook. Om ett nytt recept på Instagram. Och så de där bloggarna som gör ett kanonjobb när det gäller att påverka. Eller så här: personen bakom påverkan. Det här har ju bland annat Metro Mode tagit fasta på och de jobbar smart: med bloggar som engagerar och är både förebilder och samtidigt: marknadsförare av hög rang. Det bästa är ju paketeringen – och här har utvecklingen gått rasande fort. Numera är bilderna av toppkvalitet, texterna genomarbetade, optimerade och samtidigt: personliga. Det slår allt annat.

Så här har de bloggar som jag läser påverkat mig

Jonna Jinton. Den enda blogg som jag tillåter mig att läsa på lunchen. Den har lärt mig att lugnet är värt så oerhört mycket. Hon får mig att vilja flytta till Grundtjärn ibland. “Kan vi inte flytta till Grundtjärn?” säger jag till maken. Och han svarar: “Ska vi sälja ved till Jonna då?”. Jonna får mig att vilja fotografera, skapa och må bra.

Uppochhoppa-Sofia och hennes business partner Mela: att träning ska vara glädje. Och mer specifikt: att jag köper mig ett flipbelt efter att vi snackat ihop oss på Facebook. Sofia tyckte inte att jag skulle ha midjeväska till mobilen. Så man gör som man blir rådd! Och tänk – snart är det Blogger Boot Camp igen!

Åre. Denna plats som jag inte besöker särskilt ofta. Men som Sara Rönne – Träningsglädje har omvandlat till sin hemmaplan (en av dem) där hon tränar, lever, jobbar och bloggar. När jag tänker Åre och fjällen, då tänker jag på Sara Rönne – eller Sara Ränner (springer) som hon kanske borde heta! Skulle jag köpa löparskor är det nog till denna blogg jag vänder mig.

Magdalena Bibik – ja, här sågs vi ju live för ett tag sedan och vi har en topic gemensam, och det är effektivitet och business. Om jag skulle behöva få råd kring nån bra app – så är det ett meddelande på Facebook till henne jag skriver. Och nu senast frågade jag Magdalena om hur Pulse funkar på LinkedIn. För det är där denna businesswoman hänger (bland annat).

Bloggbusiness. Det finns flera bloggar och entreprenörer/företag som  vill höja bloggarnas status. Och för mig är top of mind: La Linda med sitt nätverk Better Bloggers. Det är klockrent och kommer på rätt sida om tiden. Jag följer utvecklingen med nyfikenhet och för mig som jobbar med print media inser jag också att skiftet är här, och jag behöver anpassa mig. Spännande! Hur Better Bloggers påverkar mig? Jag inser just nu möjligheterna! Sen får vi se vart det bär hän. Men hit klickar jag in när jag behöver inspiration till själva bloggandet.

Bucketlife. Jag tänker på personlig utveckling och att våga. Sen tänker jag digitalt. Bucketlife får mig att lyssna på poddar som jag inte visste fanns och dessutom: fortsätta tro på det egna företagandet. Jag frågar gärna Bucketlife om jag vill få tips på en bra utbildning.

bloggpåverkan bild på blomma och text