Sedan starten har mitt liv som frilans ändrat på sig. Från att inte kunna leva på lönen, så arbetar jag nu enbart genom att vara frilans*. Till en början vågade jag inte släppa mina trygga timmar som matinspiratör, men när det sedan rullade igång “på riktigt” så släppte jag taget helt och hållet. Det har varit så roligt, alltifrån att skapa snygga visitkort, till att kontakta redaktörer, till att jobba som redaktör, för att sedan börja min resa till att bli: digital queen of content. Det handlar förstås om mål och mening, och den senaste tiden har jag lärt mig så mycket. Och samtidigt: frustrerande över att jag vill kunna mer. Nu. Så jag läser, lyssnar, funderar, skapar. Och slappar! Jo, för det är nånstans så att min succé bygger på balans. Balansen som passar mig. Och då handlar det om utrymme. För att sedan fortsätta med allt det där som frilanslivet erbjuder.

Men jag vill förstås peppa till frilansliv. För även om det är läskigt så är det fritt, högt i tak och en möjlighet till att skapa sig det liv man vill.

7 bra saker en frilans kan göra

  1. Man kan hitta på egna jobb – och sälja in dem. (Min kompis Asia tycker jag borde jobba som agent)
  2. Man kan jobba hur mycket – och hur lite – man vill – passar eftermiddagen bättre, så kör på det. Eller kvällar när små pojkar sover: kör på det
  3. Man kan träna när ingen annan tränar. Och! Att träna innebär nya idéer (se punkt 1)
  4. Man kan få så otroligt mycket hjälp på vägen. Från bloggar, kolleger, kompisar eller varför inte poddar?
  5. Man kan anpassa utefter de egna förutsättningarna. Det är okej att meditera.
  6. Man lär sig mycket om ekonomi – och vill man inte det så tar man hjälp. Själv gillar jag lära-delen av ekonomi (ja, jag vet. Jag är civilekonom och ska tycka det är roligt. Så det var ju rätt väntat)
  7. Anywhere kan bli ditt kontor. Fast nu har jag skaffat mig ett fast kontor på tre månader. Och det mina vänner var det bästa beslutet jag kunde ta. Jag sitter i det “tysta” rummet. Vita väggar, vita bord, vita lampor och helt tyst! 
    *vad betyder “leva på”? Att jag kan betala mina fasta kostnader, leva och lägga undan lite för framtida bruk. Kom ihåg att den lediga tiden också är värd något!

Foto: C. Lind