Tunga stunder? Absolut – de finns där ibland. Det kan jag vara öppen med – jag tycker det är en del av livet, att möta motgångar eller problem. Oundvikligen. Och det är apjobbigt när man står med händerna fulla, och ändå ska leverera med energi. Det funkar inte alla gånger, så är det. Det är då man önskade att man hade en grym mentaliseringsförmåga (tänka och känna kring vad man tänker och känner), ett betongstabilt psyke och en motivation att förändra på studs. Jag tror mycket på att finjustera livet lite i efterhand – det är ett bra sätt att förändra sitt liv. Då behöver det inte vara jättestora saker på en gång! För även om vi är experter på våra liv, så lär vi ju oss hela tiden, och det ska du dra nytta av!

Mina finjusteringar den senaste tiden.

Jag

  • Byter ut skärmtid till förmån för böcker – just nu läser jag Ann Fernholms: det sötaste vi har.
  • Lägger mig tidigare – helst kl 21.00 – finns förbättringspotential.
  • Ger träningen mer tid – det vill säga: jag vill att den ska bli av, så jag bäddar för det. Packar träningsväskan och hela den biten. Utvärderar efter träning, inte innan. Idag 25 minuters löpning. Med reflexväst, förstås!
  • Planerar bättre: sätter en plan för kommande vecka – utifrån familj, träning och jobb. Har ett kul uppdrag i nästa vecka!
  • Mediterar igen. Det har jag egentligen gjort hela tiden. Men där kan man ta upp det igen, och igen och igen. Det är en vana som behöver få näring!

Ofta, när det krisar, så går jag igenom för mig själv, och även med min man, hur vi kan förändra vardagen för att må bättre, fungera stadigare och att prata om det gör ju saken lättare. Men det är inte alltid man ser klart, särskilt inte om orken tryter. Men ta en stund och fundera: hur kan jag göra min vardag ännu bättre? Ofta är det de enkla lösningarna som gör livet lättare!

förändra sitt liv

Har du finjusterat något? Är det viktigt att förändra sitt liv?