Fit for Life WKND – vilken mastodonthelg.

Allt för hälsan slog ihop sig med Fitnessfestivalen och Acadermia – tillsammans skapade dessa tre musketörer en riktig inspirationshelg. Och ja, jag är mycket partisk. Varför? Jag skrev både mässbilagan för eventet och dessutom fick jag uppdraget att moderera Boktorget. Ett torg som samlar aktuella författare som skrivit hälsoböcker. Det här var så kul och jag är glad över att min käre make sa: “Ta det, du kommer tycka det är toppen!”. Han har ju förstås rätt, som vanligt. För det var jätteroligt!

Fredagen
På fredagen pratade jag med Anette Ljungberg om hennes och medförfattaren Madeleine Göranssons bok Barn i balans och det viktiga med rörelse redan från starten. Sedan kom konstnären Lena Linderholm, som skrivit en Min cancer – tröstebok. En verkligt gripande historia om hennes upplevelse av bröstcancer. Och dagen fortsatte i rasande fart. Tia Jumbe kom och berättade om hur man kan rensa och avgifta sitt liv med hennes rykande färska Detox Lifestyle. Hon kom även senare under dagen och talade om Yoga & Jogga tillsammans med Jenny Sunding. Därtill var Sigrid Bárány och Latifa Lindberg på plats och pratade både om teorin bakom hälsosam mat och hur man sedan sätter den på tallriken. Kajsa Ingemarsson drog stor publik när hon talade om Hjärtats Väg och Anna Benson tog med sig Regina Lund för att tala om Rosa Kokboken II. Något som fick mig att fundera lite extra kring hur jag äter var när Anna Wikfalk talade om Mindful eating.

Lördagen
En stor publik lyssnade till Kristin Kaspersen med anledning av hennes stora intresse för hälsa och mat. Hennes bok släpptes nyligen och heter Good Food. Dagen fortsatte med Hand in hand, där generalsekreteraren Charlotte Bohman berättade om föreningens arbete för fattiga kvinnor i Indien, närmare bestämt 25 000 kvinnor i en liten delstat som ska få lära sig mer om hälsa. Mer om Hand in hands projekt. Annette Lefterow var med två gånger under dagen – vi fick ta del av hennes nya bok Din Guide till Wellness och dessutom presenterade hon en nyhet. Ett hälsopris som instiftats av 2,6 miljoner klubben. För att rösta till hälsopriset klickar du här. Anna Benson gästade scenen igen, denna gång med Tilde de Paula Eby. Även Tia var med, också med Detox Lifestyle denna gång. Filippa Salomonsson som skrivit boken Sockerdetox och är bakom bloggen Raw Clarity på Metro Mode. Paolo Roberto drog mest folk av alla denna dag – och jag drogs med i en energirik föreläsning! Paolo har skrivit Paolos Budord och Paolos träningsdagbok. Ewa Wigenheim kom och berättade om sitt liv, och vad meditation betyder för henne och vad den kan göra för oss. Hon har skrivit boken Från ABBA till munkarna i Laos.

Sen är det jättekul att träffa människor som man känner – ofta genom bloggar eller träningsevents. Och min kära kollega Magdalena Bibik har också skrivit om sin helg! Hon höll till på Aktiv hälsa-scenen som konferencier.

Bildkavalkad? Ja! Alla bilder är tagna av Christofer Lind. Han har även ett album på Facebook till Fit for Life WKND.

Fit for Life WKND

IMG_7402 IMG_7588 Fit for Life WKND

Fit for Life WKND  Fit for Life WKND Fit for Life WKND Fit for Life WKND Fit for Life WKND