Det har varit en speciell vår med rutiner som avlöst varandra. Inte så mycket plats för spontanitet, vilket i och för sig passar mig bra. Frukost, promenad, lunch, vila, mellanmål, arbete, middag och läggdags. Träning har fått plats. Men inte så mycket mer. Tidiga mornar. Och tidiga kvällar.

Varför? Jag är nybliven småbarnsförälder.

Jag efterlyste en yogaretreat på Facebook och fick ganska snart ett tips om Grateful Heart Yogaretreat.

Efter att ha läst beskrivningen bestämde jag mig. Det som lockade mest var miljön (söder om Stockholm, nära Järna), tystnaden och programmet. Jag har yogat regelbundet i några år, men nu var det ett tag sen sist och jag behövde få inspiration.

När min mamma tog lilleman på promenad den där fredagen för två veckor sen, så att jag kunde packa ihop mig, kändes det som att retreaten redan hade börjat. Att få tid för mig själv är lyxigt, och jag hade en hel helg framför mig! Jag startade med en sval dusch. Underbart.

Bilresan tog en timme drygt, från Haninge. Med klassisk musik och en stabil frukost i magen gick det som smort. En liten roadtrip.

Väl framme fick vi tillgång till våra rum. Enkel standard på Vårdinge by Folkhögskola, där jag hade bokat ett enkelrum. Älskade känslan när jag öppnade fönstret och hade grönskan och tystnaden precis utanför.  Vi var nästan 20 personer som gästade denna helg.

Lugnt yogaretreat utsikt från fönstret ut på gräsmattan

För dig som söker lugn och ro, tid till eftertanke och yoga och tycker enkel boendestandard är mysigt: då är den här retreaten för dig. Den anordnas av Petra Kalla och Leona Ross, båda verksamma i Järna-regionen, söder om Stockholm.

Första dagen började vi med att skapa egna malas, ett slags meditationsband. 108 pärlor allt som allt, varav två av pärlorna ska kännas lite extra speciella.

Lugnt yogaretreat vi gör malas i yogasalen

Hur var yogan? Det kan du läsa om i nästa inlägg! Och: hur är det att vara helt tyst?