Har haft så många anledningar att utvärdera nuet att jag faktiskt tar mig tiden att ifrågasätta allt just nu. Känner mig som en envis tonåring som både vill allt och inget, som söker svar som kan vara svåra att få. Nåväl. Det började med mitt ursinne över konsumtion, där har jag helt hamnat i trotsstadiet. Jag vägrar helt enkelt att ställa upp på det hele.

Läsa mer? Därför fortsätter jag med köpstopp 2017 (ett år till)

En annan utvärdering är det här med träning och motion. Och jag inser att jag är en motionär. Jag har inga typiska träningsmål, men däremot har jag hälsomål, och de tangeras mer av att motionera. Så jag slänger ut det där med träning. Jag kommer avsluta mitt SATS-kort för jag är inte motiverad till att fortsätta just nu. Däremot är jag grymt taggad att träna när tillfälle ges här hemma för någon slags grundstyrka. Men mest: motion. För motion gäller alla. Träning är en hobby som du kan lägga till. Dessa kloka argument står Ann-Sofie Forsmark för, läs gärna hennes inlägg Motion kontra träning: 10 saker de flesta inte behöver bry sig om.

Företaget är under ständig utveckling hos mig. Det händer roliga saker, där jag får ta initiativ och styra upp. Men också: samarbeta med andra, hitta lösningar, skapa relationer. Sånt som jag gillar. Men det kom upp några frågor i mitt huvud – och jag behöver sätta mig ner och faktiskt göra en ordentlig reflektion. Jag behöver en riktning i tider av spretighet!

Familjelivet – allena eller tillsammans? Det kan tyckas konstigt, men vi delar ofta upp ansvaret, vilket gör att det alltid är en av oss vuxna som kan vila eller göra något som inte involverar familjen. Det har varit ett måste för att det ska fungera. Vi gör saker tillsammans också. Och det här behöver vi bli bättre på. Jag tror lösningen stavas planering. Så det ligger på min lista att ta upp vårt familjeliv.

Sociala medier – tidsslukare eller nätverksmöjlighet? Som på beställning så tappade jag igår mobilen och skärmen är nu rätt pajad. Den funkar, men inte optimalt. Kanske dags att utvärdera pillandet? Jag kan också avslöja att jag gjort ett reportage kring digital detox som snart kommer finnas i butik. Jag blir dessutom superinspirerad av Louise Stigell, som på riktigt har tagit ställning mot sociala medier. Min tanke är att jag har byggt upp relationer via sociala medier men att jag fortsättningsvis inte behöver vara lika aktiv. Eller så här: vara aktiv på ett lite smartare vis. Jag ska inte sticka under stol med att jag faktiskt har fått några gig via just sociala medier.

Alltså: shoppingfritt, motionsbonanza, företagsvässning, familjelycka och social detox – det är mina fem områden jag satsar på just nu. Vad satsar du på?

Flera inlägg på temat förändring

Nystart med önskelista
Hjärntrötthet den nya Facebook-sjukdomen?
Att leva enklare (mitt shoppingfria år – facit)