Less. På tiden. Less. På normen.

Pepp! På livet. Pepp! På min egen väg.

Så här va. Jag har ju haft shoppingfritt under 2016 och tyckt att det varit rätt skönt. Spara tid, pengar och energi. Det var inte så svårt att ramla tillbaka in i konsumtionsfällan. Jag tror det handlar om vilka värderingar jag landat i. Och ärligt: jag byter inte ut tid mot prylar. Tid som betyder att jag kan vara hemma i lugn och ro när lilleman är krasslig. Tid som jag kan gå ut och gå i timmar. Tiden är min, i mångt och mycket. Spendera pengar betyder ju också: att man måste dra in dem.

Vill du följa mig och min hållbara resa? Följ mig på bloglovin!

Om du vill läsa mer om tid så föreslår jag inlägget Tidsbrist. 8 enkla sätt att ändra din syn på tiden.

Det är ju flera med mig som delar det här tänket. Jag blev jätteglad av det här avsnittet ur serien De obekväma, med Underbara Clara Lidström. Det rimmar med mig.

Så. Ja, jag kommer fortsätta med det här shoppingfria livet. Om jag nu tror jag saknar något, då gäller det bara att lyfta blicken lite. Och då ser jag hur fullkomligt allting är. Shoppingfritt kan ju se olika ut. Jag köpte mig ett välbehövt underställ i början på året, men valde att låna skidkläder när jag åkte på Workation Åre.

Jag kommer säkerligen att återkomma till det här hållbara temat. Jag vill förstås veta hur du tänker kring konsumtion, pengar och vad livet tjänar till.

Vill du läsa mer om köpstopp och relaterade artiklar?

Yes! Därför köper vi det vi inte behöver!

En bok om konsumtionens baksida och varför vi agerar som vi gör. Mycket läsvärd! Katarina Bjärvall har skrivit den.

Sluta shoppa i ett år – 7 konsekvenser & medvetna tankar

Ja, hur gick det 2016? Inlägget hur jag hanterar mitt köpstopp.

Jag blev även uppmärksammad i radio:

P5 STHLM uppmärksammar mitt shoppingfria år