Min höststartsanda ser lite annorlunda ut. Den säger mig att:

“vänta ett tag nu, vad är det du gör?”.

Jo, precis så är det. Det ska finnas en mening med saker. Stort som smått. Jag tror det är bra att minst en gång om dagen hitta livets mening. Så har du något att haka fast din tillvaro på, utan stress. För det är ju så, upplever jag det, att det är väldigt mycket som måste stämma för att vi ska må bra. Jobbet, livet och allt däremellan. I det finns också en rastlöshet. Vidare, vidare, vidare vill många. Jag undrar vad det är ett tecken på. När, exakt, når vi den rätta punkten? Med tillfredsställelse i blicken. Med andningen djupt nere i magen?

Jag ger in. Jag lägger allt jag har just nu på att känna “ja”. No more, no less. Jag behöver inte vara sprudlande glad, för det varar inte särskilt länge ändå. Men jag behöver vara här. Och jag behöver se på  tanken, möta den och förstå vart den är på väg och vad den vill säga mig.

Det har inte varit enkelt – jag är ofta överallt, både fysiskt och psykiskt. Jag är, som jag skrev tidigare, rätt mycket vidare. Det nya blir således: stanna upp, för en stund. Jag gjorde det nyss. För det var ju så att jag ville ut och springa. Men det var ju också så att flödena upptog mitt medvetande, och ja, den där springturen kändes verkligen långt bort. Men så drog jag upp rullgardinen, tittade ut, och förstod vad det handlade om. Ett enkelt “ja”.

Tack.

Slow living – delat med andra.

slow living svensk bloggJag söker just nu inspiration till det enkla och långsamma. Och jag vill gärna dela med mig av dem som redan idag inspirerar mig. Vi har Katta – Bucketlife. Hon har valt att flytta till Särna, kanske för att kunna leva långsammare? Följ vetja!

Sen är det Sofia, som skriver på hildas.se. Hos henne har vi ett intressant skifte: från lantlig idyll till en hyreslägenhet i Lidköping.

Maria, som svidat om sin blogg till All things green. Den är slow living deluxe – med yoga och sköna recept.

Jag läser också Angeliqa – Vandringsbloggen även hon är en slow living stjärna, på vandrarvis. Vi ses, förhoppningsvis, alla i nästa vecka, i Särna. Jag tror också att Sara – Träningsglädje är på plats, hos henne hittar du inspiration på fart och fläkt i löpspåret och på andra äventyr!

Mellan raderna handlar det om att bli mer flödeslös. Att när jag väl är inne på sociala medier så vill jag att det ska finnas en mening, ett varför. Jag blir alldeles matt av alla uppdateringar och skrollande. Jag är inte ensam om det. Läs gärna min intervju med Maria “All things green”.