Jag är inne på andra jobbveckan, och det har känts bra med en mjukstart, där jag själv gasar när det känns rätt. Jag tänkte dela med mig av det som händer i höst – även om jag inte kan berätta allt riktigt än (tänk att jag faktiskt också kan ha cliffhangers!).

Hösten 2017 – grejerna jag gör.

#1 Allt för hälsan: här sitter jag i referensgruppen för mässan och delar med mig av det jag vet kring hälsobranschen – toppenkul! Jag är också programansvarig för scenen Pratbubblan – där jag också är anlitad som moderator. Den sista pusselbiten är att jag sköter sociala medier, vilket jag också gjorde förra året. Mässan är den 10-12 november – och om du planerar att komma: släng gärna in en kommentar om det! Vore så roligt att ses live!

Vill du läsa mer om mitt jobb på Allt för hälsan – kika gärna på Ett drömjobb – moderator för Pratbubblan på Allt för hälsan.

Emilia moderator hälsa

#2 Digital konsult. Jag arbetar bland annat med Anki Sundin och det här är ett superspännande arbete eftersom det är livsmedelsbranschen som är aktuell, och till viss del också fokus på nutrition samt träning. Arbetsuppgifterna har varit alltifrån att sköta sociala medier, till att skapa innehåll för webben. På det har jag agerat katalysator och tillsammans med Anki och min syster har vi lanserat kursen Den perfekta träningsmaten, som är en onlinekurs. Jag har också projektlett en annan onlinekurs, som kommer att släppas under hösten (så spännande!).

På den här punkten har jag börjat spinna nya nät. Så fort något nytt ros i hamn kommer jag dela med mig!

#3 Skribentjobb. Inte lika stort fokus som tidigare, men några roliga skrivjobb vill jag ha kvar. Bland annat skriver jag för Driva Eget, där jag snart blir publicerad med ett jobb om hur olika hälsoinsatser kan förbättra företagarlivet (den här pinglan är intervjuad, bland annat). Jag har även skrivit en artikel om influencermarketing, på temat mikro influencers. I dagarna kan du också plocka upp ett gratisnummer av Live Life, där jag både intervjuat Angeliqa från Vandringsbloggen (omslaget) och Anders Hansen om adhd (han släpper boken “Fördel adhd” snart).

Att vara egen och arbeta smart.

Jag har fått flera frågor kring om hur jag arbetar. Det tycker jag är roliga frågor att svara på. För mig har det varit viktigt att arbeta smart utifrån en enkel anledning: jag pallar inte trycket annars (tänk att jag får skriva det, utan att känna mig det minsta dum). Jag har utarbetat följande strategier.

#1. Arbeta så det känns bra i hela kroppen. Känslan är med, även om jag strukturerar och planerar. Känslan navigerar. Och känns det som det skaver: do something else. Därav vikten av att vara egen.

#2. Börja med sälj. Alla dagar i veckan (ok, jag har precis börjat vara ledig på helgerna, men ok, ni fattar vinken). Seriöst, jag blir nervös när folk inte fokuserar på sälj (ta det med en nypa salt!). Jag har skrivit om det rätt nyligen.

#3 Använd kroppen, för att kunna använda huvudet. Ja, motion är en del av mitt arbete. Det är den som gör att idéer blir av. Det finns förstås forskning som stöder detta. Att springa är att driva företag.

#4 Jag läste något skitbra på LinkedIn. Jag vet inte vem det var, men en person beskrev hur viktigt det är för hen att ha en integrerad syn på arbete. Att det är en del av livet att jobba. Och sen gör vi andra saker också. Men att det är det som är helheten. Och det vill jag landa i lite grann. Inte jobbet och livet. Utan bara Livet.

#5 Lyssna och dela med sig – en grupp som jag varmt kan rekommendera är Frihetsprenörer. Dessutom har gruppen raka puckar och riktlinjer så att man slipper spam!

Några andra som också delat med sig av sin höst.

Teknifik-Elin skrev lite på temat i inlägget Snart är hösten här – här är mina planer. Elin är superdriven och duktig digitalt och förstås: en vass fena när det gäller teknik. En typiskt bra blogg som kommer gå långt! Jag bokade och betalade en coaching med henne under våren och lärde mig massor. Tip top!

UnderbaraClara, som dessutom söker folk, skrev om höstens jobbplaner. Jag följer Clara sedan hundra år (ok: lögn, men länge!) och tycker det är häftigt vad mycket EN person kan göra. Nu jobbar hon tillsammans med andra människor också, men ändå. Knock-out med goda resultat!

Dina höstplaner? Jobb // Ledig // Något annat?