God fortsättning och hoppas dina dagar är fyllda med det du vill. Och orkar! Jag slås åter igen av kraften av nystart men väljer i år att mota prestationen i grind. Jag sjunker ner med betong i närvaron. Jag har på sistone varit överallt men också ingenstans när det gäller kroppen.

Mina tunga år är just nu bakom mig. Jag gör det mesta rätt, även om jag har några bakslag per år. Jag har stundtals ingen ångest men det gör mig mest trött. Jag är inte van vid att systemet är nöjt. Har man haft ångest i dryga 30 år blir det konstigt att vara helt utan. Även om jag förstås tycker det är skönt. Det man ska komma ihåg är att min ångest också tagit mig nånstans, även om det är ett sjukt högt pris att betala.

bild på grön almanacka_glasögon pennfodral tändsticksask, kaffekopp, hand
Hellre tomma blad, än fulla. En lite långsammare år.

Men så vill jag berätta om min plan för 2019. Som handlar om naturen, andningen och fokuset. De tre orden som jag då och då lägger in i almanackan. Ja, SKRIV ner din återhämtning. Först.

Naturen. Jag läste om dygnsrytm och blev hooked. Så nu är det dagsljus och natur så ofta jag kan. Och jag kan. Och så läste jag även denna bok. Magisk!

Andningen. Jag har yogat rätt länge och kan bara konstatera och andning är ett så enkelt sätt att komma till ro, eller att hitta tillbaka till ett fokus. Jag fortsätter att yoga, lite osäkert just nu i vilken form, eftersom vi ska testa familjejympa på onsdagarna hela familjen. Men jag har Yogobe kvar. Men det är något särskilt med att gå på klass i sal. Så jag ska se vad jag kan göra åt det. En av mina favoritklasser på Yogobe är med Ulrica Norberg och Krama Breathing. Man kan testa Yogobe några dagar gratis. Sen kostar det 189 kronor per månad. Det ingår inte i mitt köpstopp.

Fokuset. Jag har sedan en tid tillbaka tappat fokus. Inte så att det stör, men så att det känns. Jag tror en del av det är sociala medier och slösurf. Det är lustigt det där. Jag är så medveten om vad de sakerna gör med mig, men inte agerar jag annorlunda för det. Minns ni när jag skrev Sluta slösurfa tips och råd?

Jag köper alltid samma typ av almanacka, varje år, sedan några år tillbaka. Det är innandömet som måste se precis likadant ut. Där är jag en vanemänniska. Och nu hittade jag den, i grönt format. Så fin! Och jag skriver bara i den med blyerts. Det för att markera att man alltid kan sudda ut. Planera om. Lägga in återhämtning. Bra, eller hur?

Har du något som “hakar” upp året på? Dela med dig gärna!