SKAPA FOKUS. Vid två tillfällen på kort tid har jag sett människor göra det. Göra slut med Instagram. Ja, jag uttrycker det så, för jag tror att vi i många fall har en osund relation till mediet. Mig själv inkluderad. Sen är det förstås tudelat, för visst kan vi ha roligt där också. Samtidigt funderar jag på TWS, time well spent. Ett liv är begränsat i tid och de där 25 åren som vi påstås scrolla känns… en aning obalanserat? Jag har mediterat till och från i några år, under min graviditet med Lilleman gjorde jag det varje dag. Och om sociala medier splittrar oss, så är meditation att samla oss.

Det är inte bara tiden jag funderar på, jag tänker på fokus, och vad fokus gör med oss. Jag läste boken Deep work för ett år sen och det jag tar med mig är att närvaro gör oss lyckliga. När vi är fokuserade så mår vi också bra av det, det vill säga det finns ett egenvärde i att vara fokuserad. Det känns ytterst viktigt för mig just nu, då jag skriver på min andra bok och jag upplever alla möjliga parallella känslor: hopp, rastlöshet, styrka, oro, närvaro, meningslöshet…. Men om jag lyckas skapa fokus tänker jag att det faktiskt går lättare….? Jag har använt mig av pomodorometoden och tycker ändå att den funkar rätt bra. Mer om den kan du läsa här.

När jag tittar i mitt eget flöde hittar jag det här inlägget och jag blir uppriktigt glad. För fokus och jag har haft en relation länge.

Skapa fokus i naturen

Så. Att avinstallera vissa av sina intryck är guld. Att mata, mata, mata kan inte alltid vara bra. Jag tror inte vi behöver inspiration som består av en strid ström av poster och inlägg, jag vågar påstå att det inte är inspiration. Till slut så tappar även de bästa bloggartiklarna sin glans. Uppmärksamhetsmuskeln är trött och längtar efter något helt annat. Och om vi själva ska kunna skapa något av värde, då behöver hjärnan få utrymme att andas och få fri tanketid. Mitt bidrag är på intet sätt nytt, men jag ville ändå dela. Nu när folk de facto gör slut.

Kram

Emilia

Ps. Bloggen är min favoritplats egentligen. Här kan jag skriva ostört, på tangenter och jag vet att ni läser. Det är tacksamt.

Ps. 2 Om du vill stötta mitt skrivande, köp gärna min bok Klimatglädje.