Barnet leker med kompis och jag har skickat iväg ett nyhetsbrev, jag har snart 1000 prenumeranter – det känns häftigt och roligt. Jag har ett formulär ute där man kan få mina mailutskick och samtidigt få en Köpfritt-fyll-i-bok (pdf) kostnadsfritt.

Jag tänkte jag skulle sammanfatta lite av de 6 önskemål jag har just nu i livet. Både högt och lågt. Du får gärna kommentera vad du har på din. Det blir lite av en övning i positivt tänkande. Jag skrev lite om det här med att kämpa sig igenom dagarna här, där får du en inblick i hur jag har det.

#1 Att ge mig själv tiden att läsa boken I befintligt skick. Jag har den som e-bok på mobilen just nu, men läser väldigt sporadiskt. En kvart om dagen? Jag har gjort en av författarnas övningar och tyckte den kändes hjälpsam. En annan bok jag nyligen läst är Utan press.

#2 Lära mig mer om maillistor. Jag gick en kortare kurs för drygt ett år sen med denna pingla. Jag byggde min maillista med hjälp av den kursen och jag fick upp ögonen för hur jag får mer kontroll (i jämförelse med Facebook och Instagram till exempel). Samtidigt som jag lär mig vill jag också få lite regelbundenhet i det hela. Jag tycker ju om att skriva, men behöver fundera på hur innehållet ska se ut. Får rätt ofta tips och trix i min inkorg, från mailerlite, den tjänst som jag använder mig av. Så att lägga tid på epost-marknadsföring ligger högt upp på önskelistan.

#3 Springa. Eller öka pulsen på något vis. Jag promenerar mycket men vill addera dunka dunk i bröstet!

#4 Hitta ett uppdrag på deltid där jag kan får använda det skrivna ordet och att uppdraget löper över tid. Om du har något tips: let me know! Här kan du läsa mer om mig.

#5 Städa hemma. Detta ständiga projekt som sällan blir av eftersom vi prioriterar samvaro, matlagning och uteaktiviteter. Men idag städade jag en fönsterbänk och det kändes väldigt bra efteråt. Ytan kändes mer behaglig och fri. Det jag tycker är extra svårt är hur man ska sortera olika saker – en del går att sortera som återvinning, men sen finns det osäkra kort – ska jag till ÅVC? Eller ska man sälja det? Ibland känns saker mest som skräp, men kan man lägga det i restavfallet då? Såna tankar bromsar upp hela städförloppet tycker jag.

#6 Sälja saker vi inte använder. Också en surdeg, men när jag väl börjar brukar det gå ganska bra. Har sålt en del barnskor, kläder, lite leksaker. Stegen är ju inte så många: fota, lägga upp, beskriva och publicera, jag kör mest via Market Place på Facebook. Den här punkten håller ihop med önskemålet #5 Städa hemma.

Hoppas du har det bra dessa sista dagar i juli. Jag planerar att hålla en livesändning på Facebook snart, i gruppen Köpfritt.